ACTUALITATE 27 aprilie 2022

Polițiștii covăsneni, sesizați pe tema SMS-urilor cu link-uri virusate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1648 vizualizări

IPJ Covasna a înregistrat marți o sesizare, transmisă prin e-mail, pe tema SMS-urilor care conțin link-uri virusate. Polițiștii fac acum verificări și urmează a se dispune măsurile legale, ne-a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Radu Stroe. În acest context, oamenii legii fac din nou apel la cetățeni să nu acceseze mesajele și link-urile pe care le primesc de la persoane necunoscute, indiferent de metodă - SMS, Whatsapp, Facebook, e-mail sau altele. 

Şi Poliția Română a transmis, luni seara, printr-o postare pe Facebook un mesaj de atenționare privind aceeași problemă.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a reacționat încă de sâmbătă și a îndemnat, tot prin intermediul Facebook, „la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile! Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute. 

Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. 

Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, arată aceeași sursă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.