ACTUALITATE 30 mai 2019

Polițiștii covăsneni s-au „înarmat” cu zeci de acțiuni pentru Prevenirea Criminalității

de Iulia Drăghici - Taraș | 726 vizualizări

Aproximativ 60 de polițiști covăsneni sunt implicați în acțiunile din perioada 3 – 7 iunie

Săptămâna Prevenirii Criminalității are loc anul acesta în perioada 3 – 7 iunie, informează polițiștii covăsneni. În acest timp vor avea loc activități în mai multe localități din județ, printre care și Ghidfalău, Bodoc, Brateș, Barcani, dar și în intersecția de la Reci. Aici, oamenii legii vor organiza acțiuni punctuale, care vizează prevenirea delincvenței juvenile şi a victimizării minorilor, prevenirea furturilor, prevenirea violenţei intrafamiliale şi, nu în ultimul rând, siguranţa rutieră, informează IPJ Covasna.

„Expunerile cu caracter preventiv în unităţile de învăţământ, întâlnirile interactive pe linia prevenirii furturilor, înşelăciunilor şi tâlhăriilor, competiţiile sportive ce se vor derula la nivelul judeţului, au scopul de a transmite mesaje care să sublinieze faptul că a preveni este mai uşor decât a îndrepta o greșeală, de a plăti din cauza neatenţiei. Vor fi subliniate consecințele asociate comportamentelor social-indezirabile și necesitatea adoptării de măsuri de autoprotecție”, au transmis miercuri polițiștii covăsneni, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul acestor activități, care vor fi derulate atât în mediul urban cât și în mediul rural, vor fi implicați aproximativ 60 polițiști din cadrul structurilor de prevenire a criminalității, ordine publică, investigații criminale și poliție rutieră.  

Oamenii legii au punctat că acțiunile nu au ca scop analizarea gradului de criminalitate dintr-un județ sau altul, ci informarea populației cu privire la importanța adoptării unui comportament preventiv.  

Este un eveniment de tradiție, care implică eforturi atât din partea noastră, cât și din partea partenerilor, nu neapărat materiale, ci încercăm să dăm o anumite greutate acestui eveniment. Importantă este transmiterea mesajului preventiv pe diverse domenii și importanța conștientizării populației a necesității cunoașterii metodelor de autoprotecție”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, șeful Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, comisar șef de poliție Tóth Sigismund.

Programul, care se derulează la nivel național, a fost lansat în 2006, iar anul acesta marchează a 15-a ediție. Până acum, acțiunile se organizau toamna, dar în 2019 s-a luat decizia ca evenimentul să fie mutat în iunie, pentru că spre finalul anului sunt pregătite alte acțiuni de amploare la nivel central. De anul viitor însă, se preconizează că se va reveni la programul anterior.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.