ACTUALITATE 29 ianuarie 2017

Polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni pentru siguranța comunității

de Covasna Media | 459 vizualizări

Una dintre prioritățile polițiștilor covăsneni este aceea de a preveni comiterea de fapte ilicite prin însușirea, de către populație, a unor reguli de prevenire.

La data de 26 ianuarie 2017, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Covasna s-au deplasat la două unități de învățământ din Târgu Secuiesc, unde peste 170 de elevi și cadre didactice au participat la activitățile desfășurate în colaborare cu polițiști de la structura de combatere a criminalității organizate.

Temele abordate au vizat prevenirea consumului de droguri prin conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile pe care le implică consumul de droguri. Totodată, tinerilor le-au fost oferite și recomandări preventive pentru siguranța personală în diverse situații.

***

Siguranța rutieră este o altă prioritate permanentă pentru polițiști, astfel că pe această linie sunt organizate și desfășurate acțiuni în mod frecvent. Joi, 26 ianuarie 2017, polițiștii rutieri au acționat pe raza municipiilor și orașelor din județ, pentru reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați pietonii, pentru salvarea de vieți și impunerea respectării normelor rutiere.

Astfel, au fost sancționați 32 de pietoni pentru traversare neregulamentară, iar un bărbat a rămas fără permisul de conducere, pentru 30 de zile, după ce nu a acordat prioritate la o trecere pentru pietoni din Sfântu Gheorghe.

Polițiștii rutieri vor continua acțiunile pentru menținerea siguranței traficului rutier și pentru prevenirea producerii de accidente.

Polițiștii din Sânzieni au organizat și desfășurat, tot joi, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite pe raza de competență. Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.450 de lei, dintre acestea 8 fiind pentru abateri la regimul conviețuirii sociale reglementat de Legea 61/1991, iar trei pentru abateri în trafic.

La Ojdula, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani care transporta 3,92 metri steri de lemn de foc cu o autoutilitară. Din verificări a reieșit că bărbatul cumpărase lemnul de la un bărbat din comună, fără nici un document legal.

Polițiștii au dispus ridicarea lemnului în vederea confiscării și, atât bărbatul de 44 de ani cât și cel de la care a cumpărat lemnul, au fost sancționați contravențional.

Acțiunile polițiștilor covăsneni vor continua, menținerea climatului de siguranță publică și liniștea cetățenilor fiind primordiale.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie Covasna siguranta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.