ACTUALITATE 27 februarie 2018

Polițiștii au intervenit la aproape 80 de evenimente și au reținut 15 permise de conducere în weekend

de Covasna Media | 499 vizualizări

La sfârșitul săptămânii polițiștii au acționat pentru menținerea siguranței publice și pentru prevenirea și combaterea săvârșirii de fapte ilicite. Oamenii legii au intervenit la 78 de evenimente, 29 dintre acestea fiind semnalări prin numărul unic de urgență 112.

Au fost organizate și desfășurate 22 de acțiuni, în urma acestora fiind constatate 141 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 61.000 de lei.

Pentru abaterile constatate în trafic au fost aplicate cele mai multe sancțiuni, respectiv 120, iar 73 dintre acestea au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot pentru nerespecarea unor prevederi referitoare la circulația pe drumurile publice au fost reținute 15 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat și infracțiuni la regimul rutier. La Sfântu Gheorghe, de pildă, polițiștii au depistat în trafic, vineri seară, un bărbat de 30 de ani care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducând sub influența alcoolului a fost identificat și un bărbat de 48 de ani, tot în municipiul reședință de județ, sâmbătă dimineață. În urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Compartimentul Relaţii Publice IPJ Covasna

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.