ACTUALITATE 18 octombrie 2017

Polițiștii au acționat pentru verificarea legalității în domeniul transportului de persoane și de mărfuri

de Covasna Media | 486 vizualizări

În perioada 9-15 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat în baza Planului de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru verificarea legalității în domeniul transportului public de persoane și mărfuri.

Activitățile de control, care s-au desfășurat pe raza întregului județ, au vizat autovehiculele destinate transportului public de persoane având o capacitate mai mare de 8+1 locuri, precum și autovehiculele destinate transportului de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Obiectivul general al acestor acțiuni a fost reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele făcând parte din categoriile vizate, precum și depistarea și sancționarea celor care încalcă normele rutiere și legislația specială privind activitățile de transport.

În cadrul acestor acțiuni au fost verificate, printre altele, deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane sau de mărfuri, respectarea traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, respectarea capacității de transport a autovehiculelor. Totodată, fiecare conducător auto a fost testat alcoolscop din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, iar polițiștii au acționat și cu aparatele radar din dotare, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.

În intervalul amintit mai sus, 366 de autovehicule au fost oprite în trafic pentru verificări - 95 transport persoane și 271 de transport marfă. În urma controalelor au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule făcând parte din cele două categorii vizate (52 autovehicule de transport marfă și 15 pentru autovehicule de transport persoane). Sancțiunile au fost aplicate pentru abateri constatate în ceea ce privește timpii de conducere și de odihnă, nepurtarea centurii de siguranță ori circulația cu nerespectarea limitelor legale de viteză.

Statisticile înregistrate la nivelul județului Covasna relevă o scădere a numărului de accidente rutiere grave în primele 9 luni ale acestui an, cu 15% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, scăderi se înregistrează la toți indicatorii, respectiv, persoane decedate, răniți grav și răniți ușor.

În primele 9 luni, pe raza județului Covasna au fost înregistrate 8 accidente grave în care au fost implicate autovehicule de transport marfă sau transport persoane.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.