ACTUALITATE 20 noiembrie 2017

Polițiștii au acționat pentru siguranța traficului rutier și au constatat mai multe infracțiuni la regimul circulației

de Covasna Media | 633 vizualizări

Weekend fără accidente

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier și prevenirea producerii de accidente pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Astfel, de vineri până duminică, la nivel județean nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier. De altfel, nici în cursul săptămânii trecute nu s-au înregistrat accidente rutiere grave.

În perioada 17-19 noiembrie a.c., în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 124 de abateri la regimul rutier, pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, 74 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, tot pentru abateri în trafic, au fost reținute 9 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

În perioada weekendului, polițiștii care au acționat pentru reducerea riscului rutier au constatat mai multe infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Polițiștii din Vâlcele au identificat, pe DJ 103E în localitatea Araci, un bărbat de 51 de ani care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sub influența băuturilor alcoolice a fost a fost identificat și un bărbat de 34 de ani, din comuna Barcani, la volanul unui autoturism care circula pe raza orașului Întorsura Buzăului. În urma testării cu etilotestul a reieșit că cel în cauză avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Sfântu Gheorghe, polițiștii au identificat un bărbat de 33 de ani care, băut fiind, a lovit un autoturism parcat pe strada Lalelei. În urma testării cu etilotestul a reieșit că persoana avea o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 31 de ani a fost oprit în trafic la Întorsura Buzăului, iar rezultatul testării cu etilotestul a relevat că acesta avea o alcoolemie 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei care au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice au fost conduși la unități medicale pentru a li se recolta probe biologice de sânge, iar polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, în fiecare caz.

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au constatat și alte infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Pe strada Daczo, de pildă, a fost identificat un bărbat de 39 de ani, care conducea un autoturism având valabilitatea autorizației provizorii de circulație expirată. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Sâmbătă dimineață, a fost identificat un tânăr de 23 de ani care conducea o autoutilitară fără a avea permis de conducere. În aceeași situație a fost depistat și un bărbat de 31 de ani – acesta conducea un autoturism pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu era posesor de permis de conducere. Ambii sunt cercetați acum pentru conducere fără permis.

Polițiștii vor acționa în continuare pentru menținerea siguranței traficului rutier, iar pentru a nu fi implicați în accidente, le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de conducere, cu respectarea normelor rutiere.

Amplasarea radarelor la data de 21 noiembrie

 

  21.11

 

DN 10

Brădet

Întorsura Buzăului

Sita Buzăului

 

 

DN11

Chichiș

Ozun

Moacșa

Cernat

Tinoasa

DN12

Olteni

Malnaș

Micfalău

Coșeni

Bixad

Alte locații

Tg. Secuiesc

Covasna

Baraolt

Sf. Gheorghe

 

 
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.