ACTUALITATE 23 martie 2012

Poliţist trimis în judecată pentru şantaj

de Agerpres | 68 vizualizări

Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus trimiterea în judecată sub acuzaţia de şantaj a unui agent din cadrul Poliţiei Sfântu Gheorghe, care s-a folosit de funcţie pentru a ajuta un coleg de serviciu să recupereze banii împrumutaţi unui cetăţean ce tergiversa restituirea sumei.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie Covasna, poliţistul a fost prins în flagrant în timp ce primea 700 de lei de la denunţător, banii reprezentând a doua tranşă din totalul de 1.000 de lei. Practic, suma fusese cerută în contul datoriei pe care denunţătorul o avea faţă de colegul său de serviciu. Pentru a-l constrânge să o achite, inculpatul l-a ameninţat cu luarea unei măsuri preventive într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere şi înşelăciune. În acest sens, a emis fictiv o notă de introducere în arest şi un proces-verbal de încunoştiinţare a rudelor, inducându-i denunţătorului temerea că urmează să fie reţinut.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate, poliţistul care împrumutase banii a formulat în septembrie 2011 o plângere penală, care în realitate nu a fost înregistrată în evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna şi nici la Parchet, dar avea aplicată ştampila unităţii şi un număr fictiv de înregistrare, consemnat olograf de agentul de Poliţie trimis acum în judecată.

Flagrantul a fost organizat după ce denunţătorul a adus la cunoştinţa Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna că agentul de poliţie i-a pretins 1.000 de lei în contul datoriei colegului său, ameninţându-l cu arestarea.

Din probe rezultă că pe 26 ianuarie inculpatul a primit de la denunţător prima tranşă din suma totală pretinsă, respectiv 300 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.