ACTUALITATE 7 aprilie 2022

Poliția rutieră, control la Sfântu Gheorghe: 20 de sancțiuni în două ore

de Iulia Drăghici - Taraș | 1869 vizualizări

O nouă acțiune pe linie rutieră a polițiștilor covăsneni, derulată marți, 5 aprilie, între orele 07:00 și 09:00, în Sfântu Gheorghe, a înregistrat 20 de sancțiuni contravenționale, multe dintre ele pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, informează IPJ Covasna. 

Scopul controlului a fost, ca de fiecare dată, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic. 

Polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Sfântu Gheorghe, iar în urma acțiunii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate”, se arată în comunicatul de presă trimis miercuri de IPJ Covasna. 

În acțiune au fost implicați polițiștii Serviciului Rutier Covasna și ai Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Aceasta nu este singura acțiune recentă a polițiștilor rutieri covăsneni. Și în perioada 1 – 3 aprilie au fost verificări în trafic, însă de această dată au vizat combaterea indisciplinei bicicliştilor, a pietonilor şi a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală a vitezei de deplasare sau nu acordă prioritate de trecere autovehiculelor sau pietonilor care au acest drept. 

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 238 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 69 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Pentru abaterile comise de pietoni au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, 18 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor pentru nerespectarea normelor rutiere, iar 10 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor de atelaje hipo”, mai arată comunicatul de presă. 

Și în perioada 21-27 martie a.c., polițiștii au avut controale pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză pe mai multe drumuri naționale din județ. Au fost vizate D.N.11, D.N.12, D.N.13E, D.N.11C și D.N.11B. Atunci s-au dat peste 300 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute aproape 30 de permise. 

Un bilanț al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna care prezintă activitatea pe anul 2021 a arătat că aceste controale pe drumurile publice au ajutat la scăderea numărului accidentelor grave.

În județul Covasna, anul trecut s-au înregistrat 54 de accidente rutiere grave, cu 24 mai puține decât în 2020. În urma acestor evenimente, 16 persoane și-au pierdut viețile (cu trei mai puține decese decât în 2020) și 42 de persoane au fost rănite grav (cu 32 mai puține decât în anul precedent).

Acțiunile continuă 

Oamenii legii anunță și că vor continua acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic polițiștii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulă, să manifeste prudenţă în trafic şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare”, mai transmite IPJ Covasna. 

Sursa foto: IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.