ACTUALITATE 22 martie 2018

Poliția Română serbează 196 de ani de atestare documentară

de Covasna Media | 496 vizualizări

Activităţi dedicate Zilei Poliției Române, organizate de IPJ Covasna

În calendarul creştin-ortodox, 25 martie este sărbătoarea Bunei Vestiri, ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria naşterea pruncului Iisus Hristos.

În anul 1822, la data de 25 martie, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmânează agăi Mihai Flipescu, în cadrul unei ceremonii, primul drapel al Agiei, cea care avea atunci atribuţiile corespunzătoare Poliţiei de azi. Steagul, simbol al suveranităţii statale, o înfăţişa pe Maica Domnului şezând pe un tron şi primind vestea naşterii Mântuitorului de la Sfântul Arhanghel Gavriil („Buna Vestire“).

Prin art. 49 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, ziua de  25 martie a fost stabilită ca fiind şi Ziua Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită concomitent cu una din cele mai importante praznice ale creştinătăţii ortodoxe marchează, prin semnificaţiile sale, alături de bucuria creştinească, sentimentul de încredere în valorile umane, moral-spirituale şi istorice naţionale.

Poliţiştii sunt cei care veghează zi și noapte pentru respectarea legii, siguranța și protejarea drepturilor cetățenilor şi răspund „prezent“ atunci când semenii lor au nevoie de sprijin, îndrumare sau ajutor. Sunt oameni simpli care, prin atribuţiile ce le sunt conferite, au grijă de comunitate, punând binele cetățenilor înaintea interesului propriu.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna organizează, în această perioadă, o serie de activităţi dedicate Zilei Poliției Române

În contextul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, poliţiştii covăsneni organizează, pe lângă competiţii sportive și festivități de avansare în grad, acordarea unor premii și distincții polițiștilor care s-au remarcat în activitate și activități dedicate elevilor, desfășurate în școli.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna va primi vizita unor delegații de polițiști din Republica Moldova și Ungaria. Dacă pentru colegii maghiari, vizita acestora a devenit deja tradiție, în acest an Inspectoratul de Poliție Județean Covasna a inițiat demersuri pentru a primi și vizita unei delegații de polițiști din Republica Moldova.

Tot cu prilejul Zilei Poliției Române, vineri, începând cu ora 12:00, la sediul I.P.J. Covasna din strada Kőrösi Csoma Sándor va avea loc și un ceremonial religios, urmat de o festivitate de depuneri de coroane în memoria colegilor căzuţi la datorie.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție, Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.