ACTUALITATE 18 septembrie 2023

Poliția Locală este prezentă în apropierea școlilor, pentru siguranța elevilor și a traficului rutier

de Covasna Media | 547 vizualizări

Poliția Locală Sfântu Gheorghe, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean, monitorizează și dirijează traficul rutier în vecinătatea școlilor, unde siguranța trecerilor de pietoni și a elevilor care coboară din mașini sunt extrem de importante.

Poliția Locală dirijează traficul în fața Liceului Mikes Kelemen și a Școlii Generale Váradi József, de la ora 07:30 până în jurul orei 08:00. Facem acest lucru împreună cu Poliția Română, pentru că împreună avem efectivul necesar pentru a fi prezenți în fața fiecărei școli. Nu foarte multă lume știe, dar desfășurăm și sarcini de poliție comunitară, tot în vecinătatea a două școli: la Școala Gimnazială Gödri Ferenc și la Școala Gimnazială Specială, care încă funcționează pe strada Țigaretei. Aici, colegii noștri sunt prezenți dimineața, în jurul orei 08:00, și în jurul orelor 13:00-14:00, când copiii pleacă acasă”, a spus Hadnagy István, șeful Poliției Locale.

Polițiștii locali responsabili cu siguranța publică nu s-au confruntat, până în prezent, cu situații care să necesite intervenția, în general nefiind probleme atunci când și polițiștii se află la fața locului. Cu toate acestea, șeful Poliției Locale subliniază că, la nevoie, atât copiii, cât și adulții pot apela cu încredere la sprijinul patrulelor de poliție, sau pot face sesizări la numerele de telefon ale Poliției Locale, pe WhatsApp la: 0739 886 992, sau la TelVerde: 0800 800 767.

Întrebat cum ar putea fi decongestionat traficul din jurul școlilor la orele de vârf, respectiv dimineața și după-amiaza, Hadnagy István a explicat că circulația rutieră este îngreunată timp de circa 30 de minute, dar o soluție reală ar fi ca părinții care au această posibilitate să opteze pentru transportul cu autobuzul, în detrimentul mașinilor personale. Autobuzele electrice achiziționate de autoritățile locale în cadrul Programului de Mobilitate Urbană Durabilă vor reprezenta o alternativă bună pentru transportul elevilor în siguranță la școală. De asemenea, programul Pedibus care se derulează la Sfântu Gheorghe este o altă soluție sănătoasă, sigură și ușoară de transport.

Sursa: Poliția Locală Sfântu Gheorghe, Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.