ACTUALITATE 8 februarie 2022

Poliția Animalelor Covasna a înregistrat, în 2021, 9 cauze penale

de Iulia Drăghici - Taraș | 842 vizualizări

Pe parcursul anului trecut, Poliția Animalelor, structură din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, a înregistrat nouă cauze penale și totodată au fost aplicate 43 de sancțiuni în valoare totală de 8.000 de lei pentru nerespectarea legislației privind protecția animalelor. 

Bilanțul prezentat luni într-o conferință de presă, ca parte a activității IPJ pe anul 2021, mai arată și că la nivelul structurii de Protecția Animalelor s-au înregistrat 33 de petiții, respectiv că oamenii legii au intervenit la 43 de sesizări ale cetățenilor privind posibile încălcări ale normelor de protecție a animalelor. 

În esență, sunt cazuri de aducere de modificări din punct de vedere estetic și fizic, că vorbim de tăierea cozii, decuparea urechilor, care sunt interzise de legislația privind protecția animalelor, cu excepția cazurilor în care sunt eminamente medicale și pentru salvarea vieții sau pentru bunăstarea animalelor. Orice chestiune de ajustare a aspectului fizic, fără justificare din punct de vedere medical, poate să angreneze răspunderea din punct de vedere penal”, a explicat adjunctul șefului IPJ, comisarul șef Marius-Daniel Ivașcu. 

La Poliția Animalelor Covasna lucrează șapte persoane, dintre care doi polițiști sunt medici veterinari la bază. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.