ACTUALITATE 24 februarie 2010

Poliţiștii de la municipiu se mută la Jandarmerie

de Covasna Media | 174 vizualizări
Măsura este una provizorie, până la finalizarea construcţiei la noul sediu al IJP 24feb2010-jandarmiSediul Poliţiei Municipale din Sfântu-Gheorghe va funcţiona în curând într-un corp al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Covasna (IJJ), ca urmare a retrocedării actualului sediu către foștii proprietari. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Andrea Buzsi, a declarat că mutarea va avea loc în câteva săptămâni, după stabilirea detaliilor tehnice și amenajările necesare birourilor.

Măsura este una provizorie, până la finalizarea construcţiei la noul sediu al IJP

24feb2010-jandarmiSediul Poliţiei Municipale din Sfântu-Gheorghe va funcţiona în curând într-un corp al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Covasna (IJJ), ca urmare a retrocedării actualului sediu către foștii proprietari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Andrea Buzsi, a declarat că mutarea va avea loc în câteva săptămâni, după stabilirea detaliilor tehnice și amenajările necesare birourilor.

„Este un protocol cu Jandarmeria, care a fost aprobat de Minister. Urmează să facem unele amenajări pentru birouri și să ne mutăm în săptămânile următoare”, a afirmat Andrea Buzsi.

Mutarea va avea loc într-un corp de clădire al Jandarmeriei, unde în prezent se află birouri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Lidia Tuzes, birourile respective vor fi reorganizate în restul clădirilor de care dispun. Mutarea sediului Poliţiei Municipale este necesară ca urmare a faptului că imobilul în care funcţiona până acum a fost retrocedat foștilor proprietari.

Șeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul șef Corneliu Câmpeanu, a declarat recent că proprietarii imobilului solicită eliberarea clădirii care le-a fost retrocedată sau o chirie lunară de aproximativ 25.000 de euro, pe care nu sunt dispuși să o plătească. Construcţiile la noul sediu al IJP sunt finalizate în prezent în proporţie de 25%. Aici se vor construi clădirile pentru birouri, popotă, garaje, arest, şi imobilul va găzdui sub acelaşi acoperiş sediile IJP, Poliţia Municipală şi cea Rutieră, aflată acum în 3 clădiri diferite.

Valoarea totală a investiţiei la noul sediu este de aproape 50 de milioane de lei, din care s-au alocat până acum aproape 3,5 milioane şi există promisiuni privind alocarea de noi sume.

Pentru a se încadra în termenul de finalizare a lucrărilor, se estimează că pentru anul 2010 ar fi nevoie de 15.184.740 de lei, iar pentru anii 2011 şi 2012 încă 30 de milioane de lei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.