ACTUALITATE 23 decembrie 2021

Podul din strada Gábor Áron, indezirabil de constructori; ce perspective sunt privind reabilitarea

de Iulia Drăghici - Taraș | 2568 vizualizări

Reabilitarea pasajul rutier situat pe strada Gábor Áron din Sfântu Gheorghe întâmpină dificultăți în sensul că nici după două licitații publice nu s-a prezentat nici un constructor care să preia lucrarea și să execute lucrarea. Potrivit primarului Antal Árpád, acum urmează o actualizare a devizului. 

A fost re-licitat și nici la a doua licitație nu s-a prezentat nici un constructor. Acum am cerut proiectantului să refacă devizele pentru că probabil costurile din devize erau subestimate și asta poate fi singura explicație că nu se prezintă nici un constructor. Un pod întotdeauna este o investiție dificilă pentru că lucrările sunt întotdeauna dificile”, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Edilul a precizat și că lucrările ar putea începe în 2022, dacă se va găsi, într-un final un proiectant, pentru că reactualizarea devizelor nu ar trebui să dureze mai mult de două luni. 

Dacă în martie re-licităm și teoretic avem constructor, în vară ar putea începe”, a spus Antal Árpád. 

Valoarea estimată totală fără TVA a investiției era de 1.527.669,00 lei, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, conform licitației lansate în august 2021. 

Vestea că podul situat pe strada cu sens unic Gábor Áron, care asigură accesul către sensul giratoriu, va intra în reabilitare a fost anunțată în noiembrie 2019. Consilierii locali au aprobat atunci Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru acest obiectiv de investiții. 

Primarul Antal Árpád spunea la momentul respectiv că podul se prezintă într-o stare avansată de degradare și că are defecțiuni majore. Investiția ar urma să fie acoperită din bugetul local și ar trebui să cuprindă atât reabilitarea obiectivului, dar și amenajarea unei parcări sub acesta.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.