ACTUALITATE 3 aprilie 2019

Podul de la Camping, inaugurat înainte de Festivalul „Ciobănașul”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1430 vizualizări

Încă un pod din apropiere va intra în reconstrucție

Podul de peste Râul Buzău, din zona Camping din Întorsura Buzăului se află în plin proces de reconstrucție. Noul pod este realizat din beton, o lucrare făcută pentru decenii ce vor urma, spune primarul Leca Băncilă. Reconstrucția a fost făcută în regim de urgență, pentru că vara trecută podul a fost luat de ape în urma inundațiilor, dar și pentru că anterior a cedat sub greutatea unei mașini de mare tonaj care trecea ilegal în zonă.

Lucrările se vor finaliza în luna august, spune primarul din Întorsura Buzăului, adică va fi numai bun de folosit la început de septembrie, pentru când va avea loc ediția a 47-a ediție a Festivalului Folcloric „Ciobănașul”, eveniment organizat de zilele orașului.

„Facem un pod adevărat. În luna august trebuie să fie gata. E o investiție de 2,1 milioane de lei, din bugetul Guvernamental, pentru situațiile de urgență. La nivelul Prefecturii s-a făcut o comisie și ei au făcut toate demersurile. Prin Prefectură au venit banii ăștia”, ne-a declarat primarul Leca Băncilă.

Lucrări de reabilitare vor fi demarate anul acesta și pentru un pod din apropiere, din zona străzii Castelului, care de asemenea a fost luat de ape, la inundațiile din iunie-iulie anul trecut.

„După ce îl termină pe acesta, îl începem pe acela. Momentan avem stabiliți pentru acel pod 400.000 de lei. Acum, în bugetul acestui an avem alocați cam 25%. Pentru o investiție mare trebuie să acumulăm cam 2, 3 ani. Anul viitor mai adăugăm. Altfel nu putem face o investiție majoră. Toate încasările noaste anuale nu ajung pentru un pod”, ne-a mai spus primarul.

Podul de la Camping a fost distrus în martie anul trecut, când s-a prăbușit sub greutatea unui autocamion care a încercat să îl traverseze, cu toate că depășea greutatea limită admisă. Ulterior, odată cu inundațiile din iunie-iulie, podul și așa fragil, a fost luat aproape în întregime de ape. Aproximativ 20 de familii locuiesc în zona parțial izolată de Râul Buzău. Acestora le-a rămas, în ultimul an, doar posibilitatea de a ocoli pe drumul asfaltat de sub pădure pentru a ajunge la drumul național sau în centrul orașului.

Totodată, podul era și va redeveni, se pare, o cale de acces direct către fostul stadion orășenesc și implicit, în luna septembrie, către cel mai mare eveniment din localitate, Festivalul „Ciobănașul”.

(Sursa foto: Facebook/Primăria Întorsura Buzăului)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.