ACTUALITATE 12 iunie 2020

Pod de peste 500.000 de lei în Boroșneu Mic

de Iulia Drăghici - Taraș | 1509 vizualizări

Podul care trece peste Pârâul Valea Mare din satul Boroșneu Mic a fost finalizat, anunță autoritățile locale. Investiția s-a ridicat la 505.000 de lei, bani alocați de Guvern, prin fondul pentru situații de urgență.

Podul, care era oricum deteriorat a primit „lovitura finală” după inundațiile din vara lui 2018. Fiind o cale de acces importantă, autoritățile au amplasat între timp, în decembrie 2019, un pod provizoriu, care a fost dezasamblat când a fost recepționat podul cel nou, cu o structură rezistentă.  

Lucrarea este cu atât mai importantă cu cât, spune primarul Ilie Nicolae, face legătura cu școala, Biserica și majoritatea imobilelor din sat. 

În 2016, când am venit la Primărie, podul era într-o stare jalnică. Ei, când au venit de două ori inundațiile în 2018, am umblat la structură. (...) Acum suntem foarte mulțumiți. Și eu și comunitatea”, ne-a declarat primarul Ilie Nicolae. 

Totodată, autoritățile locale anunță că un alt proiect de interes pentru comunitate, „Casă mortuară în Boroșneu Mare”, în valoare de peste 557.000 de lei, fonduri alocate din bugetul local, înaintează. Recent s-a obținut autorizația de construire, iar mai departe se face procedura de achiziție și amenajarea drumurilor de acces din zonă. Lucrările propriu-zise ar trebui să fie demarate în luna iulie, a mai spus primarul. 

Pe de altă parte, edilul a spus că una dintre problemele acute ale localității rămâne cea a urșilor. Prezența lor în comunitate și atacurile asupra gospodăriilor au devenit fapte aproape cotidiene, dar, spune el, soluția nu se găsește la nivel local, mai ales că oamenii au și încetat să mai depună sesizări. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.