ACTUALITATE 19 iunie 2014

PNL Covasna susține candidatura lui Klaus Iohannis la șefia partidului

de Covasna Media | 87 vizualizări

Săptămâna trecută s-a întrunit delegația permanentă a PNL Covasna, iar printre altele politicienii au dezbătut și problema alegerilor care vor avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, când în cadrul Congresului Național va fi ales un nou președinte.

„Delegația PNL Covasna sigur va vota în bloc pe toate problemele de la Congres, începând de la statut până la alegerea unui nou președinte, în această din urmă privință îl vom susține pe domnul Klaus Iohannis. De asemenea, PNL Covasna este de părere că o eventuală fuziune cu PDL să se facă doar după alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Asta nu înseamnă că nu susținem un singur candidat al Dreptei, vorbesc strict de fuziune” – a declarat președintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja.

Acesta a adăugat că PNL va susține la candidatura pentru șefia statului acea persoană care va obține cele mai bune rezultate în urma unui sondaj de opinie care urmează să fie realizat la nivel național.

În altă ordine de idei, Obreja spune că este nemulțumit de modul în care PSD a gestionat absorbția banilor europeni. „În luna martie a acestui an am trimis o interpelare premierului Victor Ponta în care i-am cerut explicații asupra nivelului mic de absorbție a banilor europeni. Studiile arată că România se află pe ultimul loc în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, cu doar 164 de euro pe cap de locuitor pe an. Suntem pe ultimul loc și în ceea ce privește absorbția banilor europeni în sectorul de educație și cercetare. I-am cerut explicații Premierului, iar după 4 luni am primit un răspuns prin care mi se spune că managementul în acest domeniu va fi îmbunătățit. Ei bine, și azi văd aceeași problemă, și nu văd niciun management al fondurilor din următorul ciclu european, motiv pentru care am semnat moțiunea simplă care va fi supusă la dezbatere luni” – spune Obreja.

Este vorba despre moțiunea simplă cu titlul „Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare", semnată de senatorii PNL și PDL, tema fiind problema gradului mic de absorbție a fondurilor europene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sabin, 20 iunie 2014
Dupa cum spuneam mai zilele trecute, dl. Obreja reuseste performante greu de egalat comparativ cu alti politicieni locali. Vorbeste, nespunandu-ne nimic vis a vis de lucrurile importante din partidul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.