ACTUALITATE 14 iunie 2015

PNL Covasna a susținut moțiunea de cenzură din stradă

de Mirela Cara | 146 vizualizări

PNL Sfântu Gheorghe a susținut moțiunea de cenzură printr-un miting organizat vineri în fața sediului Prefecturii. Ora aleasă (12:00) și faptul că era o zi de lucru au fost din punctul de vedere al organizatorilor principalul motiv pentru care la locul de desfășurare a acțiunii nu s-au adunat mai mult de 30 de persoane. „Sigur că ora nu a fost cea mai fericit aleasă, dar este exact ora la care se discută în Parlament moțiunea de cenzură. Probabil că după-amiază ar fi fost mult mai mulți oameni la această manifestație, cum bănuiesc că ar fi peste tot în țară”, a spus consilierul local PNL Mădălin Guruianu, care a precizat că principalul motiv pentru care Victor Ponta trebuie să plece, dincolo de moțiunea de cenzură, este acela că ar trebui să își respecte promisiunea că dacă va fi urmărit penal își va da demisia.

Rezultatul moțiunii a fost anticipat de copreședintele PNL Covasna, Codruț Opaiț, care a precizat: „Matematic, șansele moțiunii nu sunt foarte mari însă noi sperăm până în ultima clipă că în grupul parlamentarilor de la putere o umbră de conștiință încă există. Cât despre Victor Ponta, vrem să vedem până unde poate să meargă nepăsarea față de situația în care se află și față de situația propriului partid”.

Într-un comunicat de presă transmis după moțiunea de cenzură, senatorul PNL Covasna, Marius Obreja, a precizat că dezbaterea moțiunii de cenzură reprezintă un pas politic reușit, în ciuda interpretărilor de rea-credință. „Chiar dacă nu s-a soldat cu succes, rezultatul obținut ne-a arătat ca partidele de Opoziție, atât cât a permis aritmetica parlamentară, s-au mobilizat și au susținut la unison un demers politic corect. Depunerea moțiunii de cenzură reprezintă o modalitate constituțională de luptă politică a Opoziției, la care PNL era obligat să recurgă, din respect pentru propriul electorat, care își dorește ca guvernul patronat de Victor Ponta să plece de la Palatul Victoria. Susținerea unei moțiuni de cenzură, chiar și atunci când șansele de reușită sunt mici, reprezintă un gest de responsabilitate al oricărui partid de Opoziție, concretizate în gesturi individuale, precum cel al unui coleg senator, care a venit azi-dimineață cu avionul de la Istanbul, direct de la clinica unde mama sa a fost internată de urgență, iar acum se află deja în aeroport pentru a se întoarce”, a spus Obreja.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Gyuri, 15 iunie 2015
Politica fara partide nu se poate face dragi postaci, deci, aveti varinate sa-l slujiti pe Victor Ponta alaturi de PSD, sau sa va alaturati noului PNL.Punct.
robert, 15 iunie 2015
Ieri va pupati unu pe altu in fund si azi va tiganiti. Marele USL!!!
lili, 15 iunie 2015
"dezbaterea motiunii = un pas politic reusit" ?! Asa spune bagatorul de seama in Parlamanetul Romaniei, Marius Obreja, bagator de seama pentru ca nu am auzit sa fi FACUT ceva pentru romanii din citeste integral
gyusi, 14 iunie 2015
Spectacol de DOI lei ...cine vă bagă pe voi în seamă ... moş grilă
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.