ACTUALITATE 12 iunie 2016

PNL cere un viceprimar român în oraşul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1292 vizualizări

Candidatul PNL pentru funcţia de primar în oraşul Covasna, Gheorghe Tabalai, a cerut UDMR să ia în considerare susţinerea unui viceprimar dintr-un partid românesc în oraşul unde 35% din populaţie sunt români.

„Vreau să ridic miza, în contextul în care am fost susţinut cu 454 de voturi pentru funcţia de primar, locul trei – după UDMR şi PCM, şi să vedem dacă UDMR va nominaliza şi un viceprimar din partea românească, având în vedere că în oraşul Covasna 35% din populaţie sunt români. Dacă la nivel naţional UDMR clamează tot timpul drepturile minorităţilor şi dreptul de a avea mai multe posibilităţi de a se exprima şi de a-şi păstra identitatea culturală, politică şi administrativă, de a reuşi să facă ceva pentru cei pe care îi reprezintă, atunci sunt îndreptăţit şi eu să cer acelaşi lucru. Cred că este un moment bun pentru ca UDMR să dea dovadă de o „discriminare pozitivă” pentru cei 35% dintre români şi să binevoiască să numească un viceprimar român, după 26 de ani”, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, liberalul Gheorghe Tabalai.

În urma alegerilor din 5 iunie, partidele româneşti au obţinut cinci locuri în CL Covasna: două de la PNL, două de la alianţa PSD-ALDE şi un independent – Mihai Tosloveanu. Funcţia de primar a fost câştigată de UDMR-istul Gyerő József.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Morocanosul, 28 iunie 2016
Domnule Tabalai!Dumneata esti renumit In acest oras ,dupa actiunile cu care ai adus prejudicii imaginii orasului.Ma refer la marea actiune <>.Stai nene in banca ta.Esti doar un malaxor de cacao.
Gheorghita, nici romanii nu va vor, dar pretentii aveti, 14 iunie 2016
"Conform recensământului efectuat în 2011 populația municipiului Sfântu Gheorghe se ridica la 56.006 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt maghiari (73,62%), cu o minoritate de români citeste integral
dan, 13 iunie 2016
Si sa intelegem ca TU ar trebui sa fi acel viceprimar???? Pai merita mai mult Tozlovanu in cazul asta...ca a luat mai multe voturi!!! Noroc ca ii doare in fund pe UDMR de ce credeti voi!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.