ACTUALITATE 28 martie 2020

Platforma OFICIALĂ de completare a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator

de Iulia Drăghici - Taraș | 1764 vizualizări

Site-ul este dezvoltat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale

Autoritățile au dezvoltat propria  platformă de generare online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator. Este vorba despre https://formular.sts.ro. Totuși, se menționează că documentele necesită semnătura scrisă de mână pentru autentificarea acestora.

Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator. Acest formular îl puteți obține accesând link-ul https://formular.sts.ro. 

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, arată un comunicat de presă transmis sâmbătă de Prefectura Covasna.

Aceeași sursă informează că alte variante de platforme electronice pentru completarea documentelor nu sunt avizate de autorități.  

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, transmit autoritățile.

Platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată, în baza colaborării cu Guvernul României, de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.