ACTUALITATE 6 octombrie 2022

Planuri pentru două noi sensuri giratorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 915 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au în plan să construiască două sensuri giratorii pe DN 13E, în zona Parcului Industrial din Câmpu Frumos. Deocamdată, demersurile sunt la nivel de birocrație. În cea mai recentă ședință, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate. 

Documentele adoptate de consilieri în ședința din 29 septembrie, mai concret Documentația tehnică și devizul general în fază de Studiu de Fezabilitate privind „Construire sensuri giratorii pe DN 13E”, arată că valoarea totală a investiției „Construire sensuri giratorii pe DN 13E” este estimată la peste 2,8 milioane de lei (TVA inclus). 

Parcul industrial situat în Câmpul Frumos este în dezvoltare, atrăgând în fiecare an mai multe societăți. Totodată, municipiul Sfântu Gheorghe are în implementare mai multe investiții în zonă, cum ar fi construirea locuințelor de necesitate/sociale, grădiniță, centru comunitar, depou pentru societatea de transport public Multitrans SA și extindere rețele de drumuri și utilități la parcul industrial etc.

Construirea sensurilor giratorii conform PUZ aprobat prin HCL 190/2020 este crucială pentru dezvoltarea acestei zone a orașului. Scopul investiției fiind asigurarea unei infrastructuri moderne care să conducă la accelerarea creșterii economice și a condițiilor de trai, în circumstanțele unei dezvoltări durabile, și de a asigura siguranța în traficul auto”, se arată în referatul de aprobare al hotărârii care privește studiul de fezabilitate al investiției. 

Tot acesta mai arată și că sensurile giratorii ar urma să fie construite la KM 31+715 și KM 32+185. Vor avea o rază interioară de 6 metri. Sunt vizate și construirea de casete de lărgire a părții carosabile în zonă, dar și lucrări de iluminat public și dezvoltarea unui sistem de irigații pentru zona verde din interiorul sensurilor giratorii. 

Potrivit documentelor adoptate joia trecută, construcția ar urma să dureze șase luni de la momentul începerii lucrărilor, iar sursa de finanțare ar urma să fie Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.