ACTUALITATE 18 iunie 2017

Plângere penală împotriva deputatului de Covasna, Octavian Goga

de Iulia Drăghici - Taraș | 3296 vizualizări

 

UPDATE: Tomac a susţinut că PSD i-ar fi oferit lui Octavian Goga „un loc de muncă bine plătit pentru soţia acestuia”, arată Agerpres.

„Există mai multe elemente pe care domnia sa mi le-a mărturisit şi mie, şi altor colegi din cadrul PMP. Toate aceste elemente pe care domnia sa ni le-a spus, ca să-şi justifice plecarea, constitue elemente extrem de grave care intră la foloase necuvenite. Din aceste raţiuni am luat hotărârea să depunem o plângere penală. Este inadmisibil ca un parlamentar să plece dintr-un partid în altul, tocmai pentru că se folosesc asemenea practici ticăloase. E vorba despre poziţia unui partid. Domnia sa a intrat în Parlament prin redistribuire, ar trebui să aibă o minimă decenţă faţă de ce a putut să-i ofere PMP. Dacă PSD i-a promis lucrurile pe care ni le-a spus şi nouă, este grav. (...) Motivaţia a fost că i s-a promis soţiei domniei sale un loc de muncă bine plătit. Este o chestiune care nu mai are nimic cu politica. Este o formă de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite", a detaliat Eugen Tomac, arătând că există şi alte elemente care vor fi trecute în plângerea penală.

Știrea inițială: Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a anuțat duminică seara prin intermediul Facebook faptul că a formulat o plângere penală împotriva deputatului de Covasna, Octavian Goga, pentru că a  trecut de la PMP la PSD, înainte de citirea moțiunii împotriva guvernului Grindeanu în Parlament, ca urmare a primirii de foloase necuvenite.

„Astăzi am formulat o plângere penală cu date exacte, deoarece am informații concrete cu privire la faptul că deputatul Octavian Goga, ales deputat de Covasna, a primit foloase necuvenite pentru a trece la PSD”, arată postarea deputatului Eugen Tomac.

Deputatul PMP de Covasna Octavian Goga a informat duminică Biroul Permanent că a demisionat din PMP şi va activa în Grupul parlamentar al PSD. Goga şi-a anunţat demisia începând cu data de 18 iunie.

Secretarul Camerei, Ioana Bran, a precizat că cererea de demisie va fi citită luni în plenul Camerei Deputaţilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.