ACTUALITATE 5 martie 2009

Plăcuţe bilingve pe toate instituţiile publice

de Covasna Media | 495 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, face demersuri ca pe toate instituţiile publice din oraş să fie amplasate plăcuţe bilingve. Primii paşi în această direcţie au fost făcuţi prin trimiterea unor notificări către conducerea Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi şi Colegiului Naţional Mihai Viteazul, cu predare în limba română, cărora li s-a solicitat să afişeze şi denumirea în limba maghiară a acestor unităţi.

În sprijinul afirmaţiilor sale primarul a venit cu legea nr. 215 a administraţiei publice locale, potrivit căreia instituţiile publice sunt obligate să afişeze şi în limba maghiară denumirile lor.

Tot în domeniul plăcuţelor, pe Casa cu Arcade care până în prezent afişa doar denumirea şi explicaţiile în limba maghiară, în curând acestea vor apărea şi în limbile română şi engleză. Problema a fost ridicată de consilierul local Mădălin Guruianu, la şedinţa Consiliului Local, iar răspunsul primit la întrebarea sa „ce facem cu plăcuţa de pe Casa cu Arcade?“ a fost că plăcuţa în română şi engleză a fost comandată şi va fi amplasată.

Steagul oraşului

În altă ordine de idei, primarul a propus ca oraşul să aibă un steag al său, care să fie folosit la diverse evenimente.

„Consider important să avem un steag. Propun să prezentaţi proiecte şi împreună că luăm o hotărâre pentru un steag al oraşului. Suntem în apropierea Zilelor Sfântului Gheorghe unde l-am putea prezenta şi să-l folosim de acum încolo. Îl putem folosi şi pe toate frontispiciile instituţiilor”, a spus Antal Arpad.

Anul acesta, Zilele Sfântului Gheorghe sunt organizate în intervalul 19 – 26 aprilie, iar printre trupele invitate se numără Holograf.

Ana Sidon

Teme articol: bilingv placute institutii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Marius, 6 martie 2009
Schimblati placutele cu numele orasului de la intrare ca arata jalnic, domnule Primar! ...Sau iti place sa fie oras "second-hand" de teama ca s-ar schimba structura etnica!?
pita-gora, 6 martie 2009
Mai bine puneti mana si reparati podul domnule primar ca-i gata sa cada-n Olt si nu stiu pe unde vei scoate camasa. A plecat adormitul si ne-a lasat o batjocura de "statuie" a orasului in centru,acum citeste integral
maya, 6 martie 2009
Bine ca de steaguri si placute bilingve sunt bani dar pentru cultura NU! Mesaj pentru gardianul: Particip si eu la pariul tau, PROgardianul sunt, poate asa reusim sa facem rost de bani si sa fugim citeste integral
M.C. ROBERT, 6 martie 2009
eu ma intreb cat o sa coste bugetul local acel steag?
gardianul, 6 martie 2009
pe cat facem pariu ca stegaul cu pricina va contine 99,99% elemente ale etnicitatii maghiare?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.