ACTUALITATE 26 martie 2010

Pistă de cicliști spre Chilieni și Coșeni

de Covasna Media | 6595 vizualizări
26mar2010-pistaConsiliul Local Sfântu-Gheorghe (CL) a aprobat ieri amenajarea unei piste de bicicliști pe tronsonul Lunca Oltului – satul Coșeni, care ar urma să asigure un acces mai ușor al locuitorilor din cele două sate aparținătoare spre centrul administrativ al municipiului. Aproape 9 km lungime Amplasamentul pistei se întinde pe o lungime de 8,74 de km, de la intersecția străzii Ciucului cu strada Lunca Oltului

26mar2010-pistaConsiliul Local Sfântu-Gheorghe (CL) a aprobat ieri amenajarea unei piste de bicicliști pe tronsonul Lunca Oltului – satul Coșeni, care ar urma să asigure un acces mai ușor al locuitorilor din cele două sate aparținătoare spre centrul administrativ al municipiului.

Aproape 9 km lungime

Amplasamentul pistei se întinde pe o lungime de 8,74 de km, de la intersecția străzii Ciucului cu strada Lunca Oltului, până la intrarea în Coșeni, pe o suprafață totală care a fost studiată de 17.500 de mp.

Pista de ciclişti proiectată, pe tronsonul aflat între intersecția străzilor Lunca Oltului şi Ciucului şi podul din beton peste pârâul Debren, se amplasează pe digul de pământ existent. Pe tronsonul dintre podul de beton armat şi pasajul existent, pista de ciclişti este adiacentă trotuarului de pe partea stângă a străzii Lunca Oltului.

Locuitorii satului Chilieni se pot racorda la pista proiectată prin intermediul podului din lemn existent, iar la sfârşitul traseului, între podul de lemn existent şi intrarea în satul Coşeni, pista este adiacentă drumului de pământ existent, care se propune a fi împietruit.

Lățimea proiectată a pistei va fi de 2 m şi va avea următoarea alcătuire, iar încadrarea ei se va face cu borduri mici prefabricate din beton. La traversara pasajului, pista va fi protejată cu un parapet metalic cu lisă şi stâlpi metalici. În ceea ce privește costurile, valoarea totală este de peste 2,7 milioane de lei.

Ana Sidon

Foto: sigrutiera.ro

Teme articol: bicicleta pista Chilieni Coseni
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
MIHAI, 27 martie 2010
Arpi a facut mai mult in 2 ani decat Almos in 16
Primar_la_Hetea, 26 martie 2010
Ma bucur ca cineva se gandeste si la noi biciclistii/ciclistii. Sper ca va fii construita si o pista pana la Campul Frumos, asa cum ni s-a promis anul trecut.
gigi, 26 martie 2010
De proiecte nu ducem lipsa. Sa vedem si ceva concretizat.
hu, 26 martie 2010
im place pista de ciclim,mai mult bicicleta si ce e bio si ce este naturissi curat. bravo.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.