ACTUALITATE 19 octombrie 2015

Pisică schingiuită într-o capcană ilegală la Turia

de Mirela Cara | 381 vizualizări

Pisica maltratata Turia octombrie 2015 - 1

O pisică a fost prinsă în capcana instalată de un cetățean din Turia care folosea un porumbel pe post de momeală

Reprezentantul Asociației de protecție a animalelor „Székely KutyaKlub” din Târgu Secuiesc, Forró Béla, ne-a semnalat luni un caz de maltratare și schingiuire a unei pisici de către un cetățean din localitatea Turia.

Din informațiile transmise de Forró Béla, reiese că cetățeanul avea instalată în grădină o capcană asemănătoare celei pe care o folosesc braconierii. Rolul acesteia era de a prinde pisici sau păsări prădătoare, însă nu se știe ce anume încerca proprietarul să protejeze de astfel de „musafiri”. Mai mult decât atât, în interiorul capcanei era ținut un porumbel viu folosit în chip de momeală pentru animalele cărora le era destinată capcana respectivă. „Nu este o capcană artizanală, ci una care se folosește la braconaj. De unde o are și de ce o folosește nu știm pentru că nu era acasă când am mers la fața locului. În orice caz, eu am depus o plângere la Poliția Turia, am făcut și poze ca dovezi și există și martori. Sper ca foarte curând cazul să ajungă la Parchet pentru că astfel de fapte se încadrează la infracțiuni și se sancționează cu amendă penală sau chiar cu închisoare, a spus Forro Béla.

Pisica prinsă luni în capcană îi aparține unei vecine al cărei nepot stă acolo pe timpul zilei împreună cu animalul său de companie, schilodit în urma incidentului. Din cauză că a fost descoperită abia după două ore de când și-a prins piciorul în cursă, pisica va rămâne fără piciorul respectiv întrucât singura ei salvare o reprezintă amputarea. „Noi lăsăm copilul la soacra mea ziua când mergem la serviciu. Ducem și pisica acolo ca să se joace copilul cu ea. Omul acesta ține demult capcana acolo și în ea are un porumbel viu. Nouă ne-au mai dispărut și alte pisici, dar nu ne-am gândit că ar fi putut fi prinse acolo. Acum pisica noastră va rămâne fără picior. Am depus plângere împotriva lui și cer să plătească tot ce voi plăti la medic și sper că va primi și o pedeapsă pentru fapta sa. Băiatul meu a plâns o zi întreagă când a văzut ce s-a întâmplat cu pisica lui. Noi toți iubim pisica asta”, ne-a declarat Pethő Sándor, proprietarul pisicii schingiuite.

Chiar dacă cel în cauză nu a montat capcana cu scopul de a prinde pisici, ci doar păsări de pradă, el riscă totuși să fie sancționat. „Ceea ce a făcut acest om a fost făcut cu intenție, nu a fost un accident. Iar cea de azi nu e prima pisică. Din păcate, oamenii nu au curaj să ne anunțe. Azi s-a întâmplat să fie pisica unui om care a depus plângere, dar cine știe câte au murit în felul acesta. Oricum, omul nu avea voie să pună capcane. Acestea sunt ilegale și se folosesc în braconaj. Și dacă în loc de pisică prindea un șoim, tot nu avea voie să o facă. Ca să nu mai zic că folosește un animal viu ca momeală. În acest moment, a început urmărirea penală”, a mai spus reprezentantul Székely KutyaKlub.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.