ACTUALITATE 24 iulie 2016

Pilotul Szabó Csongor revine în top după Raliul Clujului

de Iulia Drăghici - Taraș | 362 vizualizări

Echipajul covăsneanului Szabó Csongor s-a clasat pe locul secund în cadrul clasei 9 și pe ultima treaptă a podiumului în clasamentul dedicat mașinilor cu 2 Roți Motrice, după Transilvania Rally, a VI-a etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop”. Raliul Clujului s-a desfăşurat în perioada 22–23 iulie.

Traseul a cuprins drumurile de asfalt de lângă Cluj şi din Munţii Apuseni, cu o distanţă competitivă de aproape 107 kilometri cronometraţi, grupaţi într-un număr de 10 probe speciale, dar şi Piaţa Unirii şi parcarea de la Polus Center.

„Ziua secundă a Transilvania Rally a început cu o clasare pe podiumul clasei şi a cupei monomarcă pentru Csongor şi Robert, ca mai apoi a doua probă a zilei să fie anulată din cauza unor probleme tehnice organizatorice. Unul dintre echipajele implicate în lupta Swift Sport Cup abandonează pe PS7, astfel încât lupta pentru victorie urma să se dea în doi, cu următoarele echipaje din clasament aflate la o distanţă considerabilă. Kelemen Peter şi Marcus Andreoiu s-au impus pe trei speciale consecutive şi astfel, după PS8, s-au aflat la mai puţin de două secunde de Csongor şi Robert. Cu Power Stage-ul şi superspeciala de la Polus Center Cluj rămase de desfăşurat, Szabó şi Maior atacă şi se impun în Swift Sport Cup, acumulând trei puncte suplimentare în cupa monomarcă şi două în cadrul clasei 9, şi se menţin în faţa echipajului advers. Proba spectacol rămâne o formalitate, Szabó Csongor şi Robert Maior impunându-se în ambele clasamente şi sfârşind raliul excelent: cu o victorie în Swift Sport Cup şi un loc secund în cadrul clasei 9”, arată un comunicat de presă.

După eveniment, pilotul Szabó Csongor a declarat: „A fost un weekend greu, aşa cum ne aşteptam înainte de start, cu o luptă de zile mari, frumoasă, cu timpi foarte apropiaţi de adversarii noştri. Am făcut câteva greşeli minore care ne-au costat timp, dar suntem foarte mulţumiţi de rezultat! După rezultatul de la Cluj, ne-am recăpătat încrederea şi plecăm spre următoarea etapă, de la Iaşi, la fel de optimişti şi hotărâţi să avem un ritm bun şi să ne menţinem în fruntea Cupei Suzuki”.

Pentru Raliul Iaşului, etapa a VII-a a Campionatului Naţional de Raliu care se va desfăşura în 9 – 10 septembrie, echipajul lui Szabó Csongor pleacă cu prima şansă în cupa monomarcă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.