ACTUALITATE 7 iunie 2016

Pilotul Szabó Csongor, prezent la Danube Delta Rally

de Iulia Drăghici - Taraș | 404 vizualizări

Pilotul covăsnean de raliu, Szabó Csongor, şi copilotul său Robert Maior participă în perioada 10-11 iunie la Danube Delta Rally, a patra etapă a Campionatului Naţional de raliu din acest an.

„Szabó Csongor şi Robert Maior pornesc în Danube Delta Rally cu acelaşi obiectiv cu care iau startul la toate etapele Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop” 2016 – victoria la clasa 9 si în cadrul Swift Sport Cup. După două victorii în cele două clasamente la Tess Rally Braşov şi Raliul Sibiului, dar şi un abandon la Raliul Aradului, echipajul se află pe poziţia secundă în cadrul clasei 9, foarte aproape de lider, şi în fruntea Swift Sport Cup. În această situaţie, echipajul îşi doreşte victoria pentru a reveni în fruntea clasamentului clasei 9 şi a-şi consolida poziţia de lider în cupa monomarcă”, informează un comunicat de presă.

Înainte de recunoaşterile raliului, Szabó Csongor a spus: „Mergem la Tulcea hotărâţi, cu mult optimism şi încrezători că vom putea să ne luptăm pentru acelaşi obiectiv – podiumul la clasa 9, Swift Sport Cup şi, de ce nu, victoria, iar apoi să plecăm fericiţi spre casă. După abandonul de la Arad trebuie să gestionăm corect cursa şi să nu mai repetăm greşeala, mai ales că Raliul Deltei este unul care îmi place mult şi asta îmi dă un plus. Maşina a fost refăcută şi verificată complet după incidentul de la Raliul Aradului şi ne-am pregătit foarte bine pentru raliul de la Tulcea. Am studiat probele, greşelile din trecut şi am discutat mult cu Robert despre abordare, astfel încât sunt cu moralul ridicat! La clasa 9 o sa fie o luptă interesantă, cu foarte multe echipaje prezente, iar noi vom aborda raliul clar şi hotărât – spre o victorie”.

Raliul desfăşurat în judeţul Tulcea este unul din cele mai importante evenimente ale oraşului şi un adevărat magnet pentru fanii motorsportului din România. „Cu un total de aproape 140 de kilometri cronometraţi grupaţi în 11 probe speciale, Danube Delta Rally va duce echipajele pe drumurile de macadam din judeţul Tulcea, în zona oraşelor Babadag, Isaccea, dar şi într-o superbă zonă împânzită de centrale eoliene, unde spectacolul e sporit datorită peisajului care anual atrage foarte mulţi spectatori. Un alt pol de interes pentru fani este amplasarea service-ului pe Faleza din Tulcea, pe malul Dunării, o zonă turistică foarte cunoscută din oraş, în timp ce superspeciala raliului va avea loc pe străzile din zona centrală din Tulcea”, arată informarea de presă, care mai notează şi faptul că superspeciala raliului va fi transmisă în direct de Digi24 Constanţa, în 11 iunie, începând cu ora 17:05.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.