ACTUALITATE 3 mai 2017

Pilotul Szabó Csongor, pregătit pentru Raliul Clujului

de Iulia Drăghici - Taraș | 828 vizualizări

Echipajul pilotului covăsnean Szabó Csongor este pregătit să ia parte în acest sfârșit de săptămână la Raliul Clujului, a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop”. Transilvania Rally, organizat în perioada 4-6 mai a.c., îi așteaptă pe fanii motorsportului și pe profesioniști cu un număr de aproape 160 de kilometri cronometrați pe probele speciale de asfalt din jurul orașului Cluj-Napoca.

„Transilvania Rally este foarte interesant în acest sezon. Prima zi de concurs, deși cu doar 4 probe, este lungă și conține speciale dificile. Revenirea specialei „Tarnița” o să fie spectaculoasă, „Beliş”-ul rămâne un clasic, iar „Dangau”-ul o să fie o provocare pentru toate echipajele, un loc unde o să se facă diferența. Suntem curioși care va fi atmosfera pe „Florești”, proba care este orientată către spectatori, pe care îi invităm să fie în număr mare alături de noi”, a declarat Szabó Csongor, care a ținut să puncteze: „Pentru noi, raliul de la Cluj este unul foarte important. După rezultatul final de la Brașov, avem o misiune clară: să ne consolidăm avansul în fruntea clasamentului clasei 9 cu o victorie. Transilvania Rally va fi, probabil, cea mai dificilă etapă din acest sezon și o vom aborda cu maximă atenție. Avem nevoie de o dictare perfectă pe probele speciale și de încredere maximă pentru a obține timpi buni și a ne impune”.

Un punct important al raliului din România, Cluj-Napoca are un număr mare de fani ai motorsportului și atrage anual, la fiecare competiție organizată în zonă, spectatori din toate județele Transilvaniei. Cu probe speciale spectaculoase, rapide, dar și cu speciale dedicate fanilor, unde spectacolul va fi garantat, Csongor și noul său copilot, Rareș Fetean, se așteaptă ca numărul spectatorilor să fie mare: „Întotdeauna m-am simțit bine la raliul de la Cluj, unde atmosfera e frumoasă și raliul interesant. Sper să avem parte de mulți fani pe margine, să ne încurajeze să creștem ritmul și să facem spectacol. Vă așteptăm pe toate probele, dar mai ales vineri și sâmbătă pe „Florești” și pe superspeciala de la Cluj Arena de sâmbătă seara, unde show-ul o să fie garantat!”, a mai spus pilotul din Sfântu Gheorghe.

Szabó Csongor a început sezonul 2017 al Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop”, care a avut loc la sfârșitul lunii martie la Brașov, cu un loc secund la clasa 9, dar în urma verificărilor tehnice de după raliu, acesta a fost declarat învingător după descalificarea echipajului de pe primul loc, motivul fiind neconformitatea turbinei motorului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.