ACTUALITATE 17 aprilie 2016

Pilotul covăsnean Szabó Csongor, victorios şi la Sibiu

de Iulia Drăghici - Taraș | 360 vizualizări

Finalul Raliului Sibiului, a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop”, îl menţine pe covăsneanul Szabó Csongor în fruntea clasamentului clasei 9, dar şi în Swift Sport Cup. Aceasta este deja a doua victorie, din tot atâtea posibile, pentru echipajul format din Szabó Csongor şi Robert Maior, prima fiind cea de la Tess Rally 2016.

„A fost un raliu incredibil, cu o luptă foarte frumoasă pe probele speciale. Suntem fericiţi să fim la final şi să obţinem maximul din primele două etape. E un început minunat de sezon pentru noi”, a declarat Csongor la finalul Raliului Sibiului. Astfel, echipajul format din Szabó Csongor şi Robert Maior şi-a îndeplinit obiectivul propus, acela de a se impune pe probele speciale de la Sibiu astfel încât să îşi mărească avantajul în fruntea clasamentului clasei 9 şi în Swift Sport Cup.

După ultima probă specială a Raliului Sibiului, pilotul covăsnean a mai precizat: „Probele noi au fost interesante, dar în acelaşi timp dificile deoarece am avut doar două treceri la recunoaşteri astfel încât să ne luăm notiţele necesare dictării. Cu toate acestea, sunt mulţumit de ritmul pe care l-am avut pe toate traseele incluse în concurs şi sper ca şi la următoarele etape să fim la fel de rapizi. Colaborarea cu Robert e una excelentă şi asta se vede şi în timpii obţinuţi şi în rezultatele pe care le avem în acest început de sezon. Mi-a plăcut foarte mult lupta pentru victorie cu Norbert Maior şi Peter Kelemen şi îmi pare rău că o răsucire a lui Norbert a făcut diferenţa la final”.

„Lupta pentru victorie în cadrul clasei 9 a fost disputată de trei echipaje care s-au luptat cu secundele pe specialele care au avut loc şi pe o secţiune din Transalpina. Cu timpi excelenţi, Szabó Csongor şi Robert Maior s-au luptat de la egal la egal cu Norbert Maior şi Alina Bianca Pop, dar şi cu Peter Kelemen şi Gyula Molnár. Momentul decisiv a fost pe ultima specială a Raliului Sibiului, când Csongor şi Robert au trecut în fruntea celor două clasamente. Cu doar superspeciala de desfăşurat, proba-spectacol din centrul Sibiului, victoria a fost asigurată de echipaj, diferenţa faţă de urmăritori fiind una mică, evidenţiind nivelul ridicat de concurs în cadrul clasei 9 şi Swift Sport Cup”, transmite un comunicat de presă.

Sezonul 2016 continuă cu Raliul Aradului, etapă care se va desfăşura în perioada 13-14 mai pe drumurile de pământ din judeţul Arad: „Plecăm de la Sibiu fericiţi cu rezultatul obţinut aici şi optimişti că vom continua aşa şi la următoarele etape. Avem un avans pe care trebuie să ni-l consolidăm atât în cadrul clasei 9, cât şi în Swift Sport Cup, obiectivul nostru pe 2016 fiind să ne impunem în ambele clasamente”, a încheiat Csongor.

Teme articol: raliu Csongor sibiu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.