ACTUALITATE 19 iunie 2021

Pilot decedat, după ce a căzut în Râul Oituz, în timpul unei curse off-road

de Iulia Drăghici - Taraș | 3468 vizualizări

UPDATE: Federația Română de Automobilism Sportiv a anunțat că pilotul care și-a pierdut viața este Adrian Cernea. 

Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.

Încă din momentul în care a primit primele informații privind dispariția lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii și s-a păstrat legătură în permanență.

În acest moment președintele FRAS, Norris Măgeanu, și vicepreședintele Cătălin Nicolescu, șef al Comisiei de Securitate, se află în drum spre Slănic Moldova”, a transmis Federația Română de Automobilism Sportiv pe Facebook. 

Pilotul unui autoturism care participa la o cursă de off-road a murit, sâmbătă, după ce maşina s-a răsturnat în râul Oituz. Copilotul a fost rănit, potrivit prefectului judeţului Bacău, Ioan Leonard Bulai, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, a precizat că rănitul, în vârstă de 35 ani, a fost preluat de un echipaj al SMURD.

Rănitul este echilibrat hemodinamic şi va fi transferat la Centrul de Primiri Urgenţe Oneşti”, a declarat maiorul Andrei Grecu.

Accidentul s-a produs între localităţile Sarata din judeţul Bacău şi Breţcu din judeţul Covasna, într-o zonă greu accesibilă şi fără semnal GSM.

Din cadrul ISU Bacău au participat la misiune pompierii Detaşamentului Oneşti şi paramedicii SMURD.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău. Totodată, forţe de intervenţie din cadrul ISU Covasna s-au deplasat în sprijin.

* ORA 19:19 Bacău: Pompierii caută un autoturism participant la o competiţie off-road care s-ar fi răsturnat în râul Oituz

Pompierii din Bacău şi Covasna caută un autoturism care s-ar fi răsturnat în râul Oituz, în timp ce participa la o competiţie de off-road desfăşurată în zonă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Intervenţia se desfăşoară între localităţile Sarata din judeţul Bacău şi Breţcu din judeţul Covasna, într-o zonă greu accesibilă şi fără semnal GSM.

„Se pare că un autoturism participant la competiţia de off road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-a făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil", a declarat maiorul Andrei Grecu.

Sursa: AGERPRES. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.