ACTUALITATE 27 decembrie 2018

Pietoni răniți grav în mai multe localități din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1060 vizualizări

În perioada Crăciunului și a zilelor libere, pe drumurile din județ au avut loc mai multe evenimente rutiere, în urma cărora victime au fost pietonii.

La Sânzieni, duminică seară în jurul orei 22:20, un bărbat de 30 de ani care circula ca pieton, a fost acroșat și rănit ușor de un autoturism. Polițiștii au constatat că pietonul era sub influența alcoolului (1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat) și nici nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante.

Un alt tânăr de 25 de ani a fost accidentat grav, în împrejurări similare. În seara de Ajun, acesta se deplasa pe DJ 121 în localitatea Catalina, în stare de ebrietate fiind, pe partea carosabilă, deși în zonă există trotuar, și a fost accidentat de o mașină.

Un alt bărbat băut care se deplasa pe jos pe DN 12 în localitatea Bixad, a fost accidentat și rănit grav de un autoturism care circula din direcția Miercurea Ciuc spre Sfântu Gheorghe. 

În municipiul Sfântu Gheorghe  o femeie de 56 de ani a fost grav rănită după ce a fost lovită de un autoturism al cărui conducător nu i-a acordat acesteia prioritate, deși era angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni de pe strada Lazar Mihaly, în zona intersecției cu bulevadrul gen. Grigore Bălan.

În toate cazurile polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care au avut loc aceste evenimente.

Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să evite să se deplaseze pe partea carosabilă a drumurilor publice, mai ales pe timp de noapte. Se recomandă, totodată, purtarea de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante și a unei surse de lumină, pentru a fi vizibili pe timp de noapte.

De asemenea, polițiștii le reamintesc șoferilor că adoptarea conduitei preventive, circulația cu viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor meteo-rutiere și mărirea distanței între autovehicule vă pot feri de accidente rutiere.

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.