ACTUALITATE 19 septembrie 2022

(Update) Pieton rănit într-un accident la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 5023 vizualizări

UPDATE 2: Și IPJ Covasna a revenit cu informații privind speța dată, precizând că într-adevăr, accidentul a fost încadrat ca fiind grav. 

Referitor la accidentul rutier din data de 16 septembrie a.c., facem  următoarele precizări: urmare a verificării stării de sănătate a victimei, respectiv pietonul în vârstă de 69 ani și a diagnosticului comunicat de unitatea medicală, accidentul a fost reîncadrat ca fiind un accident grav.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vatămare corporală din culpă”. 

UPDATE: Potrivit informațiilor de la Spitalul Județean, contrar celor afirmate de IPJ, că accidentul ar fi fost ușor, starea victimei este gravă, fiind în comă la Terapie Intensivă, cu pronostic rezervat.

Victima a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Sfântu Gheorghe vineri la ora 10:23, în stare critică, având multiple traumatisme: traumatism cranio cerebral, traumatism cranio facial, multiple traumatisme toracice, hematom subdural și hematom intraparenchimatos.

De la UPU, femeia în vârstă de 69 de ani a fost transferată pe secția de Terapie Intensivă, unde se află și în prezent, conform informațiilor furnizate de managerul SJU, András-Nagy Róbert.

Știrea inițială: Un nou accident de circulație în care a fost implicat un pieton, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, a avut loc vineri, la Sfântu Gheorghe.  

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 09.46, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul Rutier au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că la intersecția str. 1 Decembrie 1918 cu str. Zefirului din mun. Sfântu Gheorghe, a avut loc un accident de circulație soldat cu victimă.

Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un autoturism, condus de o persoană în vârstă de 37 ani, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton în vârstă de 69 ani, care se angajase în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a pietonului, care ulterior a fost transportat la o unitate medicală în vederea efectuării investigațiilor medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările vor fi continuate aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna.

Din păcate, numărul accidentelor din județul Covasna în care sunt implicați pietoni este destul de ridicat.

În contextul dat, reamintim încă o dată trei recomandări utile care ar putea duce la evitarea producerii unor astfel de accidente:

  • Pietonii trebuie să se asigure cu atenție la traversarea străzii și să nu se angajeze în traversare decât după momentul în care au certitudinea că au fost observați de către conducătorii auto.
  • Traversarea trebuie să se facă numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător și în conformitate cu prevederile Codului rutier.
  • Conducătorii auto trebuie să circule cu viteză redusă în zona trecerilor de pietoni, să acorde prioritate persoanelor angajate în traversare conform prevederilor legale, să dea dovadă de atenție sporită în preajma unităților de învățământ în perioadele de trafic intens pietonal.

Reiterăm și că, potrivit datelor statistice din baza de date E.A.C. (Evidența Accidentelor de Circulație) de la nivelul județului nostru, din perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, în aproape 18% din cazuri principala cauză generatoare de evenimente rutiere este viteza și în aceeași proporție sunt abaterile comise de pietoni.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.