ACTUALITATE 11 aprilie 2024

Pieton accidentat la Turia; șoferul depășea un autocar

de Iulia Drăghici - Taraș | 1612 vizualizări

Un pieton a ajuns joi la spital, după ce a fost acroșat de o mașină care a intrat în depășire. S-a întâmplat la Turia. 

Autoritățile au fost informate la 08:15 despre evenimentul rutier. 

„În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că o femeie în vârstă de 56 de ani, ce conducea un autoturism pe DN 11C, dinspre Târgu Secuiesc spre Turia, la kilometrul 3 + 430m, a acroșat un pieton care a pătruns pe partea carosabilă în timp ce autoturismul se afla în proces de depășire a unui autocar.

În urma impactului, pietonul, o femeie în vârstă de 42 de ani, a suferit leziuni care au necesitat intervenția personalului medical. Aceasta a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Covasna, printr-o informare de presă.  

Poliția spune că șoferul implicat în accident nu a consumat băuturi alcoolice. 

Totuși, i s-a reținut permisul, „în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule”, potrivit polițiștilor. 

Acum, cercetările sunt continuate într-un dosar penal deschis pentru vătămare corporală din culpă, pentru a se clarifica toate circumstanțele în care s-a întâmplat accidentul.

Important! Recomandări utile

Pentru a fi în siguranță în trafic, pietonii trebuie să își ia toate măsurile de precauție pentru a fi siguri că sunt observați de șoferi în trafic. 

Dacă vine vorba de traversarea drumului, atunci trebuie să se întâmple numai prin locurile permise, după ce sunteți siguri că intenția de a traversa a fost observată de către șoferi! 

Printre sfaturile pe care polițiștii le repetă se numără și cea în care se recomandă prudență, dar și mărirea distanței de siguranță în mers, adaptarea permanent a vitezei de deplasare la condițiile meteo și de trafic. 

De asemenea, dacă sunteți șoferi, nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante, dar nici în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate. Efectuați fiecare manevră în trafic, numai după ce vă asigurați. 

Un raport IPJ pe anul 2023 arată că au avut loc, în total, 41 de accidente grave de circulaţie (cu 19 mai puțin față de 2022), în urma cărora 15 de persoane au decedat (+2) şi 32 de persoane au fost rănite grav (-24). 

Principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, depășirile neregulamentare și abaterile comise de bicicliști.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.