ACTUALITATE 15 iunie 2018

Piețele din Sfântu Gheorghe rămân în administrarea Tega

de Iulia Drăghici - Taraș | 778 vizualizări

În Simeria, în locul pieței se va construi temporar o parcare

Administrarea Piețelor din Sfântu Gheorghe rămâne și anul acesta în sarcina Tega, potrivit deciziei Consilierilor Locali. Față de anii anteriori, contractul vine cu schimbări, în special în ceea ce privește piețele din cartierele Simeria și Gării.

 „S-a făcut contract nou, însă cele două piețe, din Simeria și cartierul Gării au fost scoase din inventarul contractului, ele nefiind economicoase ca și piețe. (...) Deci acestea două au fost scoase, dar Tega în continuare prestează activitatea de administrare a piețelor în Piața Centrală, în scuarul din fața clădirii Gării, la Piața de Flori din parc”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba.

În ceea ce privește decizia excluderii celor două piețe din administrarea autorităților, viceprimarul a explicat că aceasta s-a bazat în special pe un calcul de profitabilitate.

„În cartierul Simeria a fost o neînțelegere, fiindcă nu a intrat în prima ședință de după desființarea ca piață prelungirea contractelor cu cei care vindeau acolo produse. Acum, în ultima ședință de Consiliu Local le-au fost prelungite contractele. Deci nu mai funcționează ca și piață. Partea de mese, care era piața, era foarte slab folosită. Din 13 mese de piață doar două au fost folosite. Se vor reclădi aceste două într-o altă locație și acolo, locul care a fost ocupat de mese va fi parcare, până când se va face un plan de amenajare zonală. (...) În cartierul Gării, nu mai știu în ce an, dar două treimi din suprafața pieței a fost retrocedată unui proprietar, deci Tega plătea chirie pentru partea aceasta de piață. Și acolo, foarte puțini producători și-au desfășurat activitatea. Acum, cei care au buticuri urmează să negocieze cu proprietarul terenului, nu prin Tega”, a mai spus Tóth-Birtan Csaba.

În urmă cu o lună, comercianții din piața mică aflată în cartierul Simeria al municipiului Sfântu Gheorghe au demarat o campanie de strângere de semnături pentru a determina autoritățile locale să nu desființeze această piață. În ciuda acestui demers, autoritățile locale au susținut și atunci, cum susțin și acum, faptul că pentru dezvoltarea orașului este nevoie de un proiect de reamenajare a spațiului respectiv.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.