ACTUALITATE 4 noiembrie 2020

Piața Libertății va fi dată în folosință luna aceasta

de Daniela Luca | 923 vizualizări

Lucrările sunt 90% finalizate

Lucrările de amenajare în zona din fața Prefecturii și a Consiliului Județean, începute în cursul lunii mai, trebuie să se finalizeze luna aceasta, spun autoritățile locale. Valoarea totală a investiției este de aproape 3 milioane de lei. 

„Cam 90-95% este gata. Așa mi-a confirmat ieri inginerul responsabil de la firma respectivă că este aproape gata lucrarea. Luna asta se predă, sigur”, ne-a spus marți administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba. 

La sfârșitul lunii trecute, devizul general al lucrării a fost actualizat. Acesta s-a majorat cu peste 47 mii de lei, astfel că valoarea totală a lucrărilor este de 2,98 milioane de lei. 

Constructorul a îngrădit de la început perimetrul în care s-au efectuat lucrările, astfel că accesul direct dinspre Piața Mihai Viteazul spre parc a fost restricționat până luna trecută. 

În ceea ce privește terenul din Piața Centrală, în proiect se arată că, odată renovată, zona va face o legătură funcțională și plăcută vizual dintre noile spații pietonale din partea sudică a Pieței Libertății și Pieței Mihai Viteazul, respectiv va efectua articularea dintre alte vecinătăți funcționale situate în Parcul Elisabeta, cum ar fi cele administrative, culturale sau de alimentație publică. 

Pentru a crea un spațiu potrivit pentru montarea patinoarului, va fi realizată o platformă plană la o cotă mai ridicată față de partea sudică a Pieței, specifică același proiect, aprobat în luna iulie a anului trecut. Această amenajare va fi folosită și pentru amplasarea scenei mari cu ocazia unor sărbători sau evenimente.   

De asemenea, pentru a permite accesul auto la instituțiile amintite mai devreme, va fi amenajat un drum de acces care va avea o lățime de trei metri în fața Consiliului Județean. Acesta se va lăți în fața clădirii Prefecturii într-o platformă care va realiza legătura cu strada Gábor Áron.

Acea diferență de nivel existentă va fi pusă în valoare de niște trepte neuniforme de la o margine la alta a zonei vizate, iar pavajul nou va fi realizat din calupuri de piatră de andezit, treptele și elementele urmând să fie efectuate din piatră naturală, se specifică în proiect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.