ACTUALITATE 9 noiembrie 2020

Piaţa agroalimentară din Sfântu Gheorghe rămâne deschisă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1390 vizualizări

De marţi se deschid şi creşele din oraş

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat noi măsuri în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei COVID-19 la nivelul oraşului, care vor intra în vigoare de marţi, 10 noiembrie.

Astfel, Piaţa agroalimentară din oraş va rămâne deschisă, cu precizarea că în cazul comercianţilor de lactate şi carne, aceştia vor putea folosi spaţiile închise doar pentru depozitare. Comercializarea produselor se va putea face în afara boxelor. În schimb cei care au buticuri vor trebui să-şi organizeze activitatea astfel încât să limiteze accesul în interior la cel mult un client.

De asemenea, în conformitate cu hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, începând de marţi cele trei creşe din Sfântu Gheorghe îşi vor relua activitatea. În acest sens, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel către părinţi să limiteze pe cât posibil contactul copiilor cu persoanele în vârstă.

În Sfântu Gheorghe, rata de incidenţă a cazurilor noi de COVID-19 cumulată pentru ultimele 14 zile a ajuns duminică la 6,94 la mia de locuitori, fiind în continuă creştere. Facem un nou apel la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor: purtarea regulamentară a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane, şi igiena riguroasă a mâinilor. Dacă numărul cazurilor va continua să crească, este posibilă plasarea Municipiului Sfântu Gheorghe în carantină, lucru care va presupune reintroducerea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru orice deplasare, limitarea deplasărilor doar pentru anumite situaţii şi alte restricţii pe care nu ni le dorim.

Vă aducem aminte că începând de astăzi, 9 noiembrie, în conformitate cu hotărârea CNSU nr. 52, toate școlile şi grădinițele din țară vor avea cursuri exclusiv online, vor fi închise piețele și târgurile din spații închise, masca devine obligatorie în toată țara indiferent de rata de incidenţă, circulația noaptea între orele 23.00 și 5.00 va fi interzisă – cu câteva excepții (plus declarație pe proprie răspundere), magazinele vor fi obligate să închidă la ora 21.00 – cu excepția farmaciilor şi a firmelor de livrare la domiciliu, iar angajatorii (firme și instituții) vor trebui să organizeze fie munca de la domiciliu, fie munca în ture.

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.