ACTUALITATE 12 mai 2016

Petrecere în grădină cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii

de Iulia Drăghici - Taraș | 304 vizualizări

Organizația județeană Covasna a Societății Naționale de Cruce Roșie a organizat joi o petrecere în aer liber. Evenimentul, care este unul anual, are rolul de a marca Ziua Mondială a Crucii Roșii. Invitaţii activităţii au fost partenerii care au sprijinit organizația în demersul său.

„Chiar dacă mentalitatea anterioară, cea comunistă, ne definea ca fiind egali şi nimeni nu avea nevoie de ajutor, acum văd totuşi că există oameni care fac sacrificii pentru comunitate şi care înţeleg rolul şi importanţa ajutorării semenilor şi înţeleg faptul că nu putem sta cu braţele întinse, să primim ajutoarele pentru care alţii muncesc. Suntem o comunitate mică în care trebuie să ne ajutăm unii pe alţii, dar în acelaşi timp şi pe noi înşine. Nicio comunitate nu este perfectă şi tot ceea ce facem este în scopul de a avea o lume mai bună, în care fiecare să-şi găsească un loc”, ne-a declarat directorul Crucii Roşie Covasna, Papp Adolf.

În prezent, peste 200 de tineri covăsneni fac voluntariat în cadrul Crucii Roşie Covasna. „Singura problemă cu care ne confruntăm este de ordin financiar. Legea ne obligă să le asigurăm voluntarilor echipamente, materiale pentru a derula activităţi şi aşa mai departe. Fiind o organizaţie care se autosusţine, iar din bugetul public are un suport de nu mai mult de 4% pe an, ne este greu”, a mai precizat Papp Adolf.

Sanitarii Pricepuţi la a 53-a ediţie

Crucea Roşie Covasna se pregăteşte şi pentru a 53-a ediţie a concursului de prim-ajutor adresat elevilor, „Sanitarii Pricepuţi”. La competiţia judeţeană, care va avea loc în 17 mai în faţa Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, sunt aşteptate să participe peste 350 de persoane.

„Pregătirile merg foarte bine şi suntem încântaţi de faptul că în fiecare an numărul participanţilor creşte. Ceea ce este şi mai îmbucurător este faptul că elevii le solicită profesorilor participarea. Scopul nostru este de a schimba mentalităţi, de a normaliza lucrurile”, a mai spus directorul Crucii Roşii Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.