ACTUALITATE 4 mai 2020

Peste un milion de lei anti-COVID pentru Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1031 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a votat în ședința ordinară de joi, 30 aprilie, alocarea a încă 1.100.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. 

Sumă va fi folosită pentru achiziționarea materialelor sanitare, a materialelor de protecție utilizate împotriva pandemiei, dar și pentru testele necesare, respectiv pentru extinderea capacității de stocare și furnizare a oxigenului medical, a informat Consiliul Județean. 

În aceeași ședință, de joi, 30 aprilie, Consiliul Județean a alocat 209.000 lei pentru DGASPC Covasna.

Totodată, s-a stabilit și că se va direcționa suma de 20.000 de lei către Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe, tot pentru achiziționarea de echipamente medicale necesare combaterii răspândirii virusului SARS-COV-2. 

În același timp, alți 200.000 de lei vor fi utilizați „pentru suplimentarea bugetului aparatului propriu necesari achiziționării materialelor sanitare, materialelor de protecție, halate, combinezoane, măști, mănuși, dezinfectanți, uniforme și echipamente de protecție, respectiv pentru informarea locuitorilor județului Covasna despre măsurile de siguranță, restricție și de prevenire în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2 ca urmare a prelungirii stării de urgență”, conform hotărârii adoptate joi. 

Rectificarea bugetară aprobată joi are la bază încetarea aplicării Hotărârii Consiliului Județean Covasna nr. 30/2020, privind aprobarea Programului anual și al anunțului de participare privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, pentru activități educativ științifice, de recreere, de tineret și sportive, sprijinul financiar care ar fi fost acordat unităților de cult din bugetul județului Covasna pe anul 2020.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.