ACTUALITATE 2 octombrie 2023

Peste un milion de lei, alocați din bugetul local pentru programul „Inițiere în sport”

de Daniela Luca | 497 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Asociația Sportivă Pinguinii Regali continuă și în acest an școlar programul „Iniţiere în sport”. Copiii din grupele mari de grădiniţă și din clasele primare din toate școlile din oraș vor participa la cursurile care vor avea loc o dată pe săptămână la Arena Sepsi și la bazinul de înot al orașului. În acest sens, autoritățile au alocat din bugetul local suma de 1.128.815 lei.

Programul a avut succes și a continuat să genereze un mare entuziasm în rândul copiilor, iar din acest motiv municipalitatea continuă să sprijine inițiativa, transmit autoritățile locale.

Suma de 390.791 lei a fost alocată pentru perioada octombrie - decembrie 2023, iar 738.024 lei –  pentru perioada ianuarie - iunie 2024.

Banii vor fi folosiți, conform contractului, pentru prestări servicii antrenori (384.000 de lei) și asistență medicală (42.000 de lei), pentru examenul medical (36.000 de lei), pentru transportul copiilor la activități (240.595), pentru închirierea echipamentelor necesare (45.000 de lei), dar și pentru chiria piscinei, a patinoarului și a sălii de sport (381.220 de lei). 

Programul implică șase grupe de vârstă și aproximativ 3.600 de copii, de la grădiniță până la clasa a patra și se desfășoară în perioada 9 octombrie – 14 iunie. În lunile octombrie, aprilie, mai și iunie, antrenamentele se vor ține în sală, iar în lunile noiembrie-martie – pe gheață.

De la lansarea sa în 2017, programul a ajuns la toate grupurile țintă și, deși programul din Sfântu Gheorghe a fost pornit din iniţiativa Asociației Sportive Pinguinii Regali, nu este vorba doar de hochei. Programul le permite copiilor să învețe bazele unei mari varietăți de sporturi (baschet, fotbal, handbal, atletism etc.), pentru ca peste câțiva ani să îl poată alege pe cel care le place cel mai mult, au mai transmis recent autoritățile locale.

Un comunicat de presă al primăriei arată că organizatorii asigură transportul copiilor tur/retur de la școală până la Arena Sepsi și la bazinul de înot. Acesta va include un serviciu regulat de autobuz de la grădinițe și școli, care va transporta două sau trei grupuri deodată, și un serviciu de așteptare pentru copii și însoțitorii lor la sosire, asigurat de membrii Asociației Pinguinii Regali.

Sursă foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.