ACTUALITATE 15 februarie 2017

Peste o lună încep simulările naționale

de Iulia Drăghici - Taraș | 843 vizualizări

Peste o lună, mai exact în perioada 13–17 martie a.c., elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor fi cuprinși de febra sesiunilor pentru evaluarea națională, respectiv pentru bacalaureat. Rezultatele vor fi făcute publice în 31 martie.

Potrivit Ordinului Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCŞ), în 13 martie se va desfășura proba scrisă la limba și literatura română, atât pentru elevii de a VIII-a, cât și pentru cei de a XII-a. În 14 martie sunt programate să aibă loc probele scrise la limba și literatura maternă pentru elevii din anii terminali de la gimnaziu și liceu. În următoare zi, pe 15 martie, sunt programate proba de matematică pentru elevii de clasa a VIII-a și proba obligatorie a profilului pentru absolvenții de liceu. În 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, numai pentru elevii din clasa a XII-a.

„Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2016-2017 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, arată Ordinul MENCŞ, publicat în 4 ianuarie a.c..

La sfârşitul anului trecut, în perioada 22–24 noiembrie, 1.747 de elevi de clasa a VIII-a, din cei 1.955 înscrişi, au susţinut simularea judeţeană la evaluarea naţională. Atunci, 45,98% au luat note peste 5 la limba şi literatura română, 74,16% la limba şi literatura maternă şi doar 20,19% la matematică.

În ceea ce priveşte simularea judeţeană a bacalaureatului, susţinută în 6–8 decembrie 2016, doar 33,06% dintre elevii covăsneni au fost declaraţi promovaţi. La examen s-au prezentat 1.216 candidaţi din cei 1.296 înscrişi.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.