ACTUALITATE 24 noiembrie 2021

Peste 98% dintre covăsnenii care au decedat după infectarea cu SARS-COV-2 nu erau vaccinați

de Iulia Drăghici - Taraș | 819 vizualizări

Dintre cele 525 de decese înregistrate în rândul pacienților COVID din județul Covasna de la începutul pandemiei, doar 8 au survenit la persoane care au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, adică 1,52%, a subliniat marți, într-o conferință de presă, prefectul județului, Ráduly István, punctând că peste 98% dintre decese au fost la persoane nevaccinate. În acest context, prefectul a făcut apel la covăsneni să meargă să se vaccineze.  

Este adevărat că mor și persoane vaccinate, dar proporția este sub 10% în statisticile naționale și mult mai mică în județul nostru. Concret, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Covasna, doar 8 din cele 525 de persoane care au decedat până acum erau vaccinate, adică 1,52%. Restul de 517 persoane, adică 98,48 la sută dintre persoanele decedate, nu au fost vaccinate”, a declarat marți, într-o conferință de presă, prefectul Ráduly István.

Acesta a precizat și că în medie, puțin peste 500 de vaccinuri sunt administrate zilnic în centrele din județ, cu mențiunea că majoritatea dintre acestea sunt a doua sau a treia doză. Datele statistice mai arată și că numărul celor care primesc prima doză depășește rareori 100 într-o zi. 

Cel mai mare număr de vaccinări al ultimei luni a fost înregistrat pe 28 octombrie (1.424), iar cel mai mic luni, 22 noiembrie (302). 

Datele oficiale mai arată și cel mai mare număr de cazuri active, 1.347, și de decese, 15, s-a înregistrat în data 4 noiembrie. 

Poate fi înșelător faptul că numărul de cazuri și, prin urmare, rata de infectare este în scădere, dar numărul cazurilor grave și al deceselor rămâne ridicat. Patru până la cinci persoane mor în fiecare zi din cauze legate de coronavirus, în condițiile în care vaccinarea gratuită este disponibilă fără înregistrare. Desigur, o proporție semnificativă dintre persoanele decedate sunt persoane în vârstă, bolnave (82% aveau peste 65 de ani și cel puțin o comorbiditate), dintre care unele ar fi decedat oricum, dar virusul cu siguranță a mărit numărul acestora”, a mai spus prefectul, care a vorbit în același cadru și de faptul că începe să se vorbească despre un al cincilea val de COVID în Europa. 

Bilanțul la zi, din 23 noiembrie, a arătat și că în județul Covasna sunt 541 de cazuri active, iar incidența este 2,39/1000. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.