ACTUALITATE 17 iulie 2021

Peste 80 de jandarmi covăsneni, la datorie în weekend

de Iulia Drăghici - Taraș | 899 vizualizări

Peste 80 de jandarmi covăsneni vor fi la datorie, zilnic, în perioada 17-18 iulie a.c. în județul Covasna, astfel încât cetățenii să-și petreacă în siguranță timpul liber.

Efectivele de ordine publică vor acționa zilnic pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, precum și pentru verificarea respectării legislației în vigoare pe linia picnicului, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu.

Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competență, dar și de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția Română.

Jandarmii montani, recomandă iubitorilor de drumeţii montane să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac cu strictul necesar, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate, să nu se abată de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite.

În situația în care este semnalată prezența unui urs, este indicat să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii, să nu îl hrăniți, să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte, să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță.

Jandarmii covăsneni recomandă cetăţenilor să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cel mai apropiat echipaj de jandarmerie sau să apeleze numărul unic de urgență 112 dacă sunt implicați sau observă persoane care sunt implicate în fapte antisociale.

Sursa: Comunicat de presă Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.