ACTUALITATE 5 octombrie 2020

Peste 8.000 de lei, totalul amenzilor date în context COVID, arată raportările de sâmbătă și duminică

de Iulia Drăghici - Taraș | 774 vizualizări

Sancțiunile aplicate de oamenii legii pentru săvârșirea faptelor de zădărnicire a combaterii bolilor s-au ridicat la 8.100 de lei, arată datele raportărilor de sâmbătă și duminică. 

Prefectura Covasna arată în informarea transmisă în ziua de duminică faptul „că echipaje mixte alcătuite din angajați ai I.P.J. Covasna, I.J.J. Covasna, I.S.U.J. Covasna și polițiști locali au executat în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 48 de misiuni”. 

Cele 181 de efective angrenate au verificat sâmbătă peste 600 de persoane, peste 40 de locații și 30 de autovehicule de transport în comun. 

Chiar dacă obiectivul acestor activități a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, cu ocazia activităților precizate mai sus, au fost identificate 12 persoane care nu au respectat prevederile Legii 55/2020 și măsurile de protecție impuse de către autorități pentru prevenirea COVID-19, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea faptelor de zădărnicire a combaterii bolilor în valoare totală de 3.000 lei”, se arată în raportarea de duminică.  

În comunicatul de presă de sâmbătă se arată că „au fost identificate 3 persoane care nu au respectat măsura carantinării dispusă de către autorități pentru prevenirea COVID-19, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea faptelor de zădărnicire a combaterii bolilor în valoare totală de 5.100 lei”. 

Au fost derulate 41 de misiuni, de către 173 de efective și s-au verificat 756 de persoane, 71 de firme sau PFA-uri și 45 de mijloace de transport. 

Astfel, sancțiunile aplicate sâmbătă și duminică în context COVID-19 se ridică la 8.100 de lei. 

Totodată, controalele derulate joi și prezentate în raportarea de vineri nu s-au lăsat cu amenzi. 

Tot în raportările de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 72 de cazuri noi de COVID-19 în județul Covasna: 24 în informarea de duminică, 4 în cea de sâmbătă și 44 în cea de vineri. Numărul total al îmbolnăvirilor din județ s-a ridicat, potrivit celei mai recente raportări, la 1.313. Cazuri active sunt 310, pentru că din numărul total, 964 sunt persoane declarate vindecate, iar 39 decese. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor și toate măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită responsabilă, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament responsabil!”, mai transmit autoritățile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.