ACTUALITATE 14 ianuarie 2021

Peste 730 de persoane vaccinate anti-COVID în centrele din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 693 vizualizări

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID în centrele din județul Covasna în etapa I era miercuri dimineața 731, potrivit datelor furnizate de către DSP Covasna. Dintre acestea, 362 și-au primit prima doză de vaccin la centrul amenajat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

 „Cred că până la urmă o să fie bine. La noi nu s-a înghesuit lumea să se vaccineze, dar pe măsură ce s-au vaccinat unii, au prins curaj și alții. Putea să fie mai bine, că sunt și județe cu cifre mai bune, dar poate până la sfârșitul lunii ajungem mai sus. Activitatea continuă în fiecare zi”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directorul DSP Covasna, Ágoston László. 

Datele Spitalului Județean de Urgență, care găzduiește centrul de vaccinare din Sfântu Gheorghe, arată că din 4 ianuarie și până pe 13, ora 13:00, 362 de persoane s-au vaccinat împotriva infecției cu SARS-COV-2. Pe categorii, situația arată astfel: 111 medici (30,5%), 110 asistenți (30,2%), 28 farmaciști ( 7,7%), 25 personal administrativ ( 6,8%), 36 personal sanitar auxiliar ( 9,9%), 4 ambulanțieri ( 1,01%), 42 personal I.S.U. ( 11,5%), respectiv 6 angajați ai Direcției de Sănătate Publică Covasna.  

În județul Covasna aproximativ 30% dintre angajații sistemelor de sănătate și social au cerut să fie vaccinați. Experiența arată că oamenii au așteptat să vadă eventualele efecte adverse, și pentru că reacțiile sunt bune, încontinuu sosesc cererile privind vaccinarea”, a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, după cum se arată într-un comunicat de presă. 

Ágoston László a subliniat și că personalul medical și lucrătorii în sistemul sanitar mai au până la 1 februarie timp să se înscrie pentru a beneficia de întâietate în a primi doza de vaccin anti-COVID.  

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV (Comitetul Național De Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea împotriva COVID-19) de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 13 ianuarie a.c., ora 17.00, arăta că numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) era de 154.268, dintre care 13.821 în ultimele 24 de ore. 

Detalii oficiale privind campania de vaccinare pot fi obținute accesând site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.