ACTUALITATE 10 septembrie 2019

Peste 70 de accidente și 16 morți pe străzile din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 3272 vizualizări

Bilanțul arată și că aproape 70 de persoane au fost rănite grav

Din ianuarie și până la începutul lunii septembrie 2019, peste 70 de accidente s-au petrecut pe drumurile din județul Covasna. Evenimentele rutiere s-au soldat cu 16 morți, 67 de răniți grav și 32 de victime rănite ușor. 

Multe, dacă nu chiar toate, puteau fi evitate, spun polițiștii covăsneni, care indică drept cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate pietonilor, abaterile comise de bicicliști și prezența pietonilor pe partea carosabilă. 

 „Este importantă respectarea conduitei de către participanții la trafic în funcție de normele în vigoare. În plus, pietonii și bicicliștii ar trebui să realizeze că sunt cei mai vulnerabili în orice impact și de aceea ar trebui să fie cât mai atenți”, ne-a declarat șeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Covasna, comisarul șef de poliție Sorin Anghelescu.  

Cifrele arată creșteri față de aceeași perioadă a anului trecut, mai informează IPJ Covasna, ceea ce face ca județul Covasna să fie considerat unul de risc din punct de vedere al evenimentelor rutiere. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.