ACTUALITATE 20 februarie 2013

Peste 65% dintre şcolile din judeţ nu au condiţii adecvate pentru orele de sport

de Agerpres | 627 vizualizări

Sala Sport

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna consideră binevenită iniţiativa premierului Victor Ponta de mărire a numărului orelor de educaţie fizică, însă avertizează că această măsură nu va putea fi pusă în aplicare şi nu va avea efectul scontat dacă nu se va asigura şi infrastructura necesară practicării sportului.

Şefa Inspectoratului, Keresztély Irma, a declarat miercuri că la ora actuală doar 33% din unităţile şcolare din judeţul Covasna au săli de sport corespunzătoare, care asigură condiţii la standarde europene. În celelalte şcoli, aflate preponderent în mediul rural, orele de sport se desfăşoară de regulă într-o sală de clasă mai mare, însă improprie orelor de educaţie fizică.

„Eu personal consider această iniţiativă binevenită, pentru că, într-adevăr, copiii fac prea puţină mişcare şi sunt mulţi supraponderali şi cu probleme de glicemie în judeţ. Dar depinde mult cum se vor introduce orele de sport şi cum va fi programa, pentru că nu am dori să se ţină matematică sau alte materii în timpul orelor de sport, aşa cum se întâmplă acum în unele şcoli unde nu pot fi asigurate condiţii corespunzătoare pentru educaţie fizică. Dacă nu au sală de sport, cu echipament şi dotarea necesară, ar fi greu să se respecte conţinutul şi programa şcolară”, a declarat Keresztély Irma.

În opinia sa, ar trebui să se facă o evaluare la nivel naţional a tuturor unităţilor de învăţământ din judeţe pentru a se vedea unde există spaţii şi săli de sport şi unde nu, ce măsuri pot fi luate pentru asigurarea condiţiilor necesare, iar apoi să se facă o proiectare de numărului orelor de sport în corelaţie cu gradul de realizare a investiţiilor.

Potrivit acesteia, chiar şi şcolile mari, cu 800-1.200 de elevi, care au săli de sport corespunzătoare din toate punctele de vedere ar putea avea probleme în eventualitatea măririi numărului orelor de sport, pentru că e posibil ca spaţiile să devină insuficiente chiar dacă unele clase ar ţine cursuri în paralel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.