ACTUALITATE 9 noiembrie 2019

Peste 600 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură paza și protecția secțiilor de votare din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1224 vizualizări

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea Alegerilor Prezidențiale din data de 10 noiembrie a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Măsurile vizaează atât buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor angrenate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean “Gheorghe Doja” Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul” al Județului Covasna, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Astfel, în perioada 9-10 noiembrie a.c., peste 600 polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura paza și protecția a 214 de secții de votare, ce s-au constituit pe raza județului Covasna.

„Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând banner-ul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor prezidențiale, cât și actele normative incidente, respectiv contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a prevederilor legale la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!”, transmit oamenii legii. 

Sursa: IPJ Covasna, comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.