ACTUALITATE 19 septembrie 2019

Peste 600 de pachete de țigări, furate dintr-un magazin din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3659 vizualizări

În 24 de ore, polițiștii l-au reținut pe autorul faptei

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Sfântu Gheorghe, acuzat de furt calificat sub formă continuată, a fost reținut miercuri de polițiștii covăsneni. Isprava care îl aduce joi în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă s-a soldat cu un prejudiciu de 10.000 de lei. Bărbatul a furat dintr-un magazin de pe strada 1 Decembrie 1918 din reședința de județ peste 600 de pachete de țigări și două sticle de băuturi alcoolice.

Adus la audieri, covăsneanul și-a recunoscut fapta.

Cazul a fost sesizat în noaptea de  miercuri spre joi, în jurul orelor 04:30, de către un bărbat cu vârsta de 43 ani, care a spus că „în aceeași dată și oră, în timp ce se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918 din mun. Sfântu Gheorghe a observat faptul că ușa de acces de la o unitate comercială se află în poziția deschis și prezintă urme de forțare”, informează IPJ Covasna, printr-un comunicat de presă.

Nu le-a luat mult polițiștilor să afle că fapta s-a petrecut în jurul orelor 02:20. Drept urmare, s-a constatat că un „autor necunoscut a pătruns prin efracție în unitatea comercială în cauză, de unde a sustras peste 600 pachete de țigări și 2 sticle de băuturi alcoolice. Valoarea prejudiciul reclamat este de aproximativ 10.000 RON”, mai informează oamenii legii.  

Cercetările i-au dus pe polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, respectiv cei din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul Investigații Criminale, la casa bărbatului în vârstă de 34 ani. Pentru a aduna probele necesare, oamenii legii au solicitat efectuarea unei percheziții domiciliare la adresa suspectului.

„Astfel, în baza mandatului de percheziție domiciliară dispus de către Judecătoria mun. Sfântu Gheorghe s-a procedat la efectuarea percheziției la locuința suspectului, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă.

În urma audierii, suspectul a recunoscut comiterea faptelor, luându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 19.09.2019 să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, mai informează IPJ Covasna.

Polițiștii covăsneni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.