ACTUALITATE 21 decembrie 2020

Peste 60 de cazuri noi de COVID-19, raportate la final de săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 788 vizualizări

Raportările de la finalul săptămânii trecute au arătat că în județul Covasna au fost înregistrate 62 de cazuri noi de COVID-19 (42 vineri, 19 sâmbătă și unul duminică). Cazuri active în județ erau duminică 481. 

Cea mai recentă informare a autorităților arată și că 150 de persoane se aflau în izolare instituționalizată în unități spitalicești, în vreme ce alte aproape 800, suspecte de infecție cu SARS-COV-2, se aflau în carantină sau în izolare la domiciliu. 

În bilanțul de duminică, Prefectura informează că „numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 31.764 de teste (în ultimele 24 de ore au fost efectuate 33 de teste)”. 

Aceeași sursă arată și că incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile era de 1,46/1000 de locuitori. Dacă în 60 de localități nu era niciun caz pozitiv înregistrat la această dată, în 9 incidența depășea 3/1000 de locuitori. Cele 9 localități sunt: Barcani, Belani, Bita, Bodoș, Dobolii de Jos, Hetea, Imeni, Lisnău și Zoltan. 

Duminică, autoritățile au raportat și că a fost întocmit încă un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru nerespectarea măsurii carantinei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.