ACTUALITATE 26 octombrie 2016

Peste 50 de tineri, implicaţi în programul YEP

de Iulia Drăghici - Taraș | 292 vizualizări

Peste 50 de tineri din Sfântu Gheorghe, cu vârste între 14 și 18 ani, sunt implicați în YEP, programul de implicare și educare a tinerilor, lansat în județul Covasna de Asociația Turul Madár. În perioada iunie – noiembrie a.c., aceștia sunt iniţiaţi în planificarea de proiecte și organizarea de evenimente.

„În prima fază a proiectului tinerii au participat la un training în domeniul managementului de proiect și dezvoltare în echipă, unde după prezentarea echipelor, prin brainstorming s-au definiat diferite probleme ale comunității în diferite domenii cum ar fi protecția mediului, cultură și educație, intervenție urbană și domeniul social. Asigurând continuitatea trainingului și brainstormingului, în a doua fază tinerii au lucrat în echipe de cinci persoane, executând proiecte mici, bazate pe problemele identificate anterior. Începând din iunie, echipele au fost ajutate de către mentori voluntari adulți cu experiență în proiecte de tineret”, arată un comunicat de presă.

Printre proiectele planificate şi implementate deja de tinerii participanţi la programul YEP, se găsesc cel de colectare de jucării și cărți, organizare ateliere pentru copii internați în Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, recitalul de cărți și training cu jocuri dezvoltatoare pentru tineri, pictură în aer liber și ateliere de lucru pentru copii în Piața Centrală, proiecții de film și programe de comunitate în Casa cu Arcade și Casa de Cultură „Kónya Ádám”, cu participarea mai mult de o sută de tineri, construirea stației meteorologice la Liceul Tehnologic „Kós Károly”, film pentru promovarea oportunităților de studiu al Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, evaluarea stării podului secundar spre zona gării, cu intenția de a organiza activități de reabilitare sau curățarea unui teren asfaltat  în aer liber cu scopul deschiderii unei poligon pentru  bicicliști.

„Lista proiectelor de mai sus se extinde în continuare cu evenimente aflate în fază de planificare sau implementare. Tinerii au ocazia să învețe bazele managementului de proiect în domeniul lor de interes, cu ajutorul unui mentor. Experiența de învățare nu se încheie cu microproiectele echipelor, ci va continua în ultima fază cu o tabără comună pentru toți participanții proiectului”, mai transmit coordonatorii programului.

Programul YEP - program de implicare și educare a tinerilor este finanțat de către Fondul de Inovare Civică (Fondatori: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile - FDSC, Romanian - American Foundation, Trust for Civil Society in Central And Eastern Europe, Raiffeisen Bank) și Consiliul Județean Covasna. Informaţii suplimentare despre program sunt disponibile pe site-ul www.turuliroda.ro/ro.

 

Teme articol: cursuri elevi YEP
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.