ACTUALITATE 9 septembrie 2020

Peste 50 de pacienți COVID internați la Spitalul Județean, majoritatea în stare medie sau gravă

de Daniela Luca | 2042 vizualizări

În ultima săptămână s-au raportat 5 decese

Majoritatea cazurilor de COVID-19 internate la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe sunt pacienți în stare medie sau gravă, a informat miercuri, într-o conferință de presă, managerul András-Nagy Róbert. În raportare s-a precizat și faptul că în rândul pacienților internați aici din cauza COVID-19 se numără 56 de persoane. De săptămâna trecută, adică în perioada 2 – 9 septembrie, au fost externați 51 de pacienți. Tot în această perioadă au fost înregistrate 5 decese.

Dintre cei 56 de pacienți, 50 figurau miercuri, 9 septembrie, în raportarea de la ora 13:00 a Spitalului, ca fiind internați pe secția specială COVID, 3 erau pe secția de Chirurgie COVID, iar 3 în stare gravă la ATI (dintre care unul intubat, în stare gravă).

Dintre pacienții internați pe secția de Chirurgie COVID, doi sunt din județul Brașov, cu patologie de chirurgie generală, respectiv ortopedie, a explicat András-Nagy Róbert. Acesta a precizat că cea de-a treia pacientă este o femeie care a născut astăzi prin cezariană. Nou-născutul va fi testat peste 24 de ore de la naștere, spune conducerea Spitalului.

Totodată, 35 dintre pacienții confirmați sunt în stare gravă, 10 prezintă simptomatologie medie, iar 5 pacienți au o evoluție ușoară a bolii. Niciunul dintre cei internați nu este asimptomatic.

Dintre cei 50 de pacienți internați pe secția specială COVID, 40 sunt oxigeno-dependenți (35 cu formă gravă și 5 cu formă medie).

Niciunul dintre pacienții COVID internați nu este copil.

În rândul pacienților suspecți COVID, pentru care se așteaptă rezultatele testelor, se numără 10 persoane.

„La Terapie Intensivă avem în total trei pacienți. Doi dintre pacienți sunt în stare critică, neintubați. Un pacient este intubat, în stare critică, la Terapie Intensivă. În perioada precedentă, de la data comunicatului nostru de presă de săptămâna trecută, respectiv astăzi, am externat 51 de pacienți. Din păcate, tot în această perioadă s-au întâmplat 5 decese în rândul pacienților confirmați, în perioada 2 septembrie – 9 septembrie. Toți au comorbidități destul de grave. (...) La toți pacienții care au decedat în această perioadă, problemele cardiace erau mai grave”, a spus miercuri managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Încă un deces raportat: femeie, 65 de ani, din zona comunei Ghidfalău

Raportarea națională de miercuri a arătat că numărul cazurilor noi de COVID-19 este 1.271. La nivelul județului Covasna, în ultimele 24 de ore au fost depistate 20 cazuri noi (din 206 de teste prelucrate), astfel că numărul total se ridică la 902. Cazuri active sunt însă 208, pentru că 669 sunt declarate vindecate, iar 25 pacienți au decedat.

Cel mai recent deces, al 25-lea, a fost înregistrat în ultimele 24 de ore și este al unei femei în vârstă de 65 de ani din zona comunei Ghidfalău.  

„Din păcate, de la ultimul comunicat, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 65 de ani, din zona com. Ghidfalău. Pacienta a fost internată  la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe la data de 05.09.2020, unde s-a prezentat având o stare generală de sănătate alterată, febră, dispnee, saturație scăzută și pneumonie. În urma testului COVID efectuat, pacienta a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus. La data de 07.09.2020 a decedat, având comorbidități cunoscute – coronarian, implantat ACX, disfuncție sistolică severă, diabet zaharat – insulino dependent, obezitate și nefropatie diabetică”, arată, într-un comunicat de presă, Prefectura Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.